ØVRE EIKER/ MODUM: 50 håpefulle jenter fikk være med i Norges største missekonkurranse. Nå er bare 24 av dem videre i semifinalen. Kristine Buxrud fra Modum og Tine Marie Melgaard fra Hokksund er to av dem.

Kristine meldte seg på Miss Universe for ett år siden. Da hun i januar fikk vite at hun var en av deltagerne i verdens største skjønnhetskonkurranse, trodde hun det var en spøk.  

- Jeg har aldri gjort noe slikt før, men tenker at dette er en spannende utfordring der jeg skal gi alt, sier 18-åringen med et stort smil.

Tine Marie Melgaard (17) har gått noen moteoppvisninger, men aldri vært med på en skjønnhetskonkurranse.

LES TINE MARIES BLOGG og KRISTINES BLOGG

Utskjelt konkurranse

At konkurransen tidvis er utskjelt, er jentene klar over.

- Det følger en del fordommer å være med. Mange tror at Miss Universe bare handler om å være pen. Men dersom du ikke klarer å vise dommerne at du er et oppegående og godt menneske, kommer du ikke videre i konkurransen, sier Melgaard.

18-åringen ser at det er en del ting hun må jobbe med fremover, for å kunne klatre helt til topps.

- Jeg må blant annet trene på show-walken min. Jeg har gått motevisninger, da skal man gå slik at klærne kommer til sin rett. Men på en show-walk må jeg vise fram meg selv på en best mulig måte, det er verre. Men det er noe jeg må trene på, sier Melgaard.

De to jentene forteller at de har mye jobb foran seg, før de er klare for finalen i juni.

I helgen var de på kurs i Oslo, hvor de lærte om presseetikk, hva som må til for å vinne konkurransen og hva dommerne er på jakt etter.

LES OGSÅ: Miss tok Drammen med storm

- Blitt mer reflektert

- Jeg er allerede blitt mer reflektert over hvordan jeg oppfører meg og mer påpasselig på hva jeg legger ut på nettet. For oss ungdommer er det vanlig å legge ut gruppebilder fra fester. Men du er ikke en egnet rollemodell for småjenter, eller en god representant for Norge, om man legger ut bilder fra en fest med alkohol, sier 17-åringen.
 

Jentenes venner og familie heier dem frem, men de har allerede merket at janteloven lever i beste velgående.

- Jeg har opplevd at noen på skolen er sjalu og ikke liker et jeg er med i konkurransen. Men jeg er glad for at jeg tar sjansen når den byr seg, istedenfor at jeg om 40 år angrer på at jeg ikke deltok, sier Tina Marie.

Dersom en av jentene blir blant de tre beste i konkurransen, venter også muligheter for modellkontrakt.

LES OGSÅ: Nådde ikke opp i missefinalen

Økt interesse - på godt og vondt

De har allerede merket at interessen rundt dem har økt, etter at de ble deltagere i Miss Universe Norge - noe de syns er gøy, men også litt utfordrende.

- Jeg opprettet en Instagramprofil, der det rant inn med venneforespørsler. Men vi vet at det er mange gærninger der ute, som gjør alt bare for å få en date med en pen jente, så vi må være på vakt, sier Melgaard.

Buxrud tror det kan bli en utfordring å være en offentlig person, som kanskje blir gjenkjent.

- Tanken på å bli gjenkjent på gata er ikke helt lett å ta inn for meg som kommer fra lille Åmot. Men det er vel også noe man kan venne seg til, sier 18-åringen med et lurt smil.

Norge har vunnet Miss Universe én gang, med Mona Grudt, i 1990. Andre høye plasseringer innehas av Jorunn Kristiansen, som ble nummer 2 i 1959, og Aina Walle, som ble nummer tre i 1973.