ØVRE EIKER: Han er en av de tre utbyggerne som står bak det nye byggefeltet som ligger i åskanten rett nord for Hokksund sentrum.

For å gi utbyggerne mer spillerom, vedtok politikerne at 100 mål til skal tas inn i kommuneplanen for de kommende 12 årene.

De nye områdene som Ola Kvale og hans kompanjonger har spilt inn, ligger i den nordvestre og nordøstre enden av dagens byggefelt.
Områdene er på 50 mål hver, og ligger i henholdsvis retning Åmot og Krokstadelva.

LES OGSÅ: Her kan det bli over 20 grader

Langsiktighet

– Vi er glad for utviklingen i den politiske leiren. Vi er avhengig av langsiktighet og forutsigbarhet når det gjelder utviklingen av Harakollen. Flyt og dynamikk er viktige stikkord for oss. Vi har jo investert 80 millioner i infrastruktur, sier Ola Kvale til Drammens Tidende.

Han tenker på den brede og fine veien som er bygget fra rundkjøringen rett ved barneskolen og opp gjennom åsen - helt til toppen av byggefeltet.

Veilys, vann og kloakk ligger også inne i grunnlagsinvesteringene.

Vi står og prater på 128 meter over havet. Ola Kvale er ingen utpreget selgertype, men kan ikke la være å bruke uttrykket panoramautsikt.

LES OGSÅ: For høyt for Herren

Evig utsikt

– Den utsikten kan ingen som slår seg til her noensinne miste. For vi legger husene slik i forhold til hverandre at ikke det skjer, sier han.

Byggingen av de tre første eneboligene i Harakollen er snart ferdig. De første huseierne flytter inn til sommeren.

De to andre utbyggerne er Tor Einar Lundteigen og Per Hobbelstad. Begge to har andre jobber ved siden av. Det har også Ola Kvale.

Akkurat nå har sivilingeniøren permisjon fra sin jobb i Muklticonsult. Derfor har han ekstra god tid til å følge opp datteren Thea (1).

– Jeg tar henne i bæremeisen med på lange skauturer innover i Finnemarka, som jo begynner rett bak stuedøra til de som etter hvert flytter inn på feltet her, sier Ola Kvale.

LES OGSÅ: Spiller treneren til "Eddie the Eagle"