Fra sesongen 2016/17 vil nemlig Det internasjonale skiforbundet (FIS) begrense Norges kvoter i verdenscupen. Det gjelder både de normale kvotene, og de nasjonale kvotene i renn som arrangeres i Norge.

For en løper som Fossli kan det føre til at det blir verre å kvalifisere seg til verdenscuprenn enn det har vært.

LES OGSÅ: Gikk 500.000 i overskudd

LES OGSÅ: Ødegaard: - Jeg har utviklet meg mye

– Dette er vel ikke bra for Norge som har så mange gode langrennsløpere?

– Nei, det er ikke det, men det tenker vi lite på. Vi må bare trene så godt vi kan for å bli bedre skiløpere. Vi følger lite med på dette, for vi får ikke gjort så mye med det FIS holder på med. Det gjelder å være blant de beste i sporet, så får du gå uansett, sa løperen som sist sesong ble nummer fem i sprintverdenscupen sammenlagt. Likevel var ikke det godt til at han fikk gå for Norge i VM i Falun.

Blir de nye reglene vedtatt kan det fort skje senere også at en løper som Fossli ikke kommer med på Norges kvoter.

Men dette var altså ikke noe Sondre Turvoll Fossli tenkte mye på da han suste rundt på rulleskiene på Aker Brygge i Oslo skishow tirsdag kveld. Der vant han herreklassen foran Ragnar Bragvin Andresen og Bendik Persch Andersen. Eirik Brandsdal har vunnet dette showrennet tre ganger tidligere, men denne gangen ble han nummer fire.

– Er du Norges raskeste på rulleski, Fossli?

– Ja. Når jeg treffer på skyvene er jeg det. Jeg vet at Ragnar og Eirik er gode rulleskiløpere, men jeg hadde planer om å kjempe om seieren, og dette gikk jo veien det, gliste Fossli.

LES OGSÅ: Her er DHKs nye målvakt

LES OGSÅ: 1400 pølser og full rulle

Sprintlandslagstrener Arild Monsen er ikke glad for de nye signalene fra FIS.

– Dette liker vi ikke. Jeg føler at vi blir straffet av FIS fordi vi er så gode, men de andre må nesten sørge selv for å bli bedre, mener Monsen.

Moldenseren mener at det ikke er noen katastrofe om Norges kvoter i nasjonale renn blir begrenset fra for eksempel 22 til 15 løpere.

Langt verre er det om Norge, som i dag ofte har både åtte, ni og ti løpere med for hvert kjønn i vanlige kvoter i verdenscuprenn, får redusert sine kvoter til for eksempel fem fra hvert kjønn.

– Får vi reduserte kvoter fra 8-9 til 5-6 er det veldig drastisk. Det vil betyr at det ofte blir de samme som får gå renn, og da er vi på vei til å utvikle en elite innenfor eliten, sa Monsen.