På Konnerud kan bare de med god økonomi feire 17. mai

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På Konnerud har Konnerud skole (FAU) bestemt at årets 17. mai-feiring skal være ekskluderende og forbeholdt de med god økonomi, helt uten å ta hensyn til at Drammen er den byen i Norge med høyest andel barn i vedvarende lavinntekt.

Nå er kanskje ikke Konnerud den bydelen som drar denne statistikken opp, men det gjør det desto vanskeligere, og desto tydeligere, hvem som faller innenfor denne kategorien med relativ fattigdom.

I år skal nemlig toget være med bil. Bilen skal pyntes, og «fineste pynta bil» skal kåres.

La oss starte med bilkjøring. Sakte og i «kø» er vel ikke akkurat en trend i tiden? Man la oss ikke ta miljødiskusjonen akkurat nå, det er ikke den viktigste.

Foresatte ved Konnerud skole fikk invitasjon via Facebook, og på e-post fra skolen, til det mest ekskluderende og lite gjennomtenkte 17. mai-toget de klarte å komme på …

Først skal toget kjøre en tur rundt Konnerud, dernest er det drive-through basar etterpå, med flotte premier.

Men hva da med dem som ikke har bil?

Først og fremst har man de som har valgt bort bilen. Antakelig ikke så mange. Og de som ikke har råd til bil, antakelig heller ikke så mange, men mange nok til at man nå ikke kan delta i feiring av nasjonaldagen på grunn av økonomi …

Så har man kategorien «har bil, men en gammel haug». Skal man pynte vraket, vise det fram for alle podens venner og kjente, ja, hele Konnerud?

Jeg kan forstå at det er noen ivrige sjeler som ønsker morsomme og spennende løsninger for årets feiring, siden det ikke kan feires som normalt. Initiativet er flott, tanken er nok god, men dette er ikke gjennomtenkt før man tok avgjørelsen om å ekskludere alle de som allerede har det vanskelig.

Jeg setter enormt pris på at det finnes slike mennesker på Konnerud. Mennesker med ideer, som er pådrivere for gode, lokale, løsninger. Men jeg jubler ikke for årets valg av løsning.

Kan man ikke løse dette på en mer inkluderende måte? Kan man ikke la være å sette en hel samfunnsgruppe og deres barn utenfor noe som er ment å være samlende?

Jeg sier ikke på noen måte at jeg har en fasit på hva det skulle vært, men jeg kan heller ikke med god samvittighet delta i en feiring som utelukker mennesker som allerede er utenfor «nok», i en bydel som slett ikke har blikk eller forståelse for at ikke alle har den samme lommeboken, og de samme mulighetene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken