På tide å gjøre noe med innvandringen i Drammen?

Av
DEL

MeningerNye Drammen kommune har betydelige utfordringer når det gjelder økonomi.

Det har de fleste som følger med i mediene fått med seg. Siden de rødgrønne partiene tok over styringen av kommune i fjor høst har det vær stadige oppslag i mediene om krise. Kommunens største utfordring gjør man imidlertid ikke noe med – innvandringen.

Frp fremmet før sommerferien forslag om at man nå måtte stanse inntaket av flyktninger til Drammen. Vi ble stående alene om forlaget. I mange år har gamle Drammen (og til dels Nedre Eiker) tatt imot store grupper av innvandrere og flyktninger. Siden mange i disse gruppene ikke kommer seg i jobb, har dette gitt oss en rekke problemer.

En betydelig økning i barnefattigdom, store Nav/sosialutgifter, millioner av kroner i kostnader til forskjellige innvandringstiltak (de fleste uten virkning). Vi har også det siste året sett en sterk økning i problemer med gjenger og vold i ungdomsmiljøene.

Noe av problemet er at integrering og innvandring har en betydelig «inntektsside» i kommunens budsjettet (man får noen år støtte av staten for å ta inn flyktninger), mens kostnadene er «usynliggjort» under andre poster i budsjettet – eller trer inn over en lengre tidsperiode etter bosetting.

I et livsløpsperspektiv gir de fleste flyktninger og innvandrere større kostnader enn inntekter (tidligere er dette beregnet av SSB til 4 – 4,5 millioner for hver innvandrer i snitt). For 2020 er det vedtatt å bosette 90 nye flyktninger i Drammen (dette er jo et tall som har en tendens til å øke på grunn av familiegjenforeninger osv.).

I siste kommunestyre før ferien påpekte Frp at Drammen kommune har utfordringer med integrering, barnefattigdom og antall lavinntektsfamilier øker, og bosetting av flere flyktninger vil forsterke denne uønskede utviklingen. Frp foreslo at vedtaket skulle omgjøres, og inntak av nye flyktninger stanses umiddelbart. Dette ble nedstemt av alle de andre partiene.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags