På Drammens «fødselsdag» 19. juni i år åpnet ordføreren det nye området i Drammens Park som er beregnet på eldre borgere i byen.

I 2011 ble mange, også vi i Pensjonistuniversitetet i Drammen, bedt av kommunen om å komme med innspill til hvordan vi ønsket at byen skulle se ut om 25 år, i 2036. Vi laget et omfattende dokument som kan leses i sin helhet på vår hjemmeside u3a.no. Vi la mye arbeid i å forestille oss innhold og muligheter i en by som vi ikke selv skulle oppleve, men som våre barn og barnebarn ville ha glede av når de kom opp i årene, og resultatet av arbeidet ble oversendt Drammen kommune.

LES OGSÅ: Feiret bursdag, park og paraplykunst

Dokumentet har flere kapitler, og under overskriften Kultur og Miljø heter det: «Etter kinesisk mønster er det populære lekeområdet for barn i Parken blitt utvidet med apparater til fysisk trening for voksne». Ikke bare i Kina, men også i Europa ser vi parker med slike apparater. Her kan vi eldre trene stive skuldre og vonde knær og hofter uten å belaste disse, samtidig som vi er ute i frisk luft.

Parkens nye seniorområde innbyr ikke til aktivitet, men tvert imot til stillesitting. Her er benker rundt musikkpaviljongen, og bord med stoler til rundt omkring. Så vidt jeg vet, er det ingen planer om konserter, for ikke å snakke om servering i Parken.

Mye tyder på at planleggerne har hatt en meget foreldet oppfatning av hva seniorer har behov for. Alle bør ha fått med seg at dagens seniorer ikke ønsker å sitte stille, selv om noen av oss er nødt til det. Det er ganske nedslående at kommunen, når man først har bedt om innspill, ikke bryr seg om å ta disse til etterretning. Benker til å sitte på hadde vært en fordel rundt lekeparken, slik at vi kunne følge med barnebarna i leken.

Nå er det fremdeles lenge til 2036, så vi kan kanskje håpe på at våre gamle barnebarn likevel kan få et aktivitetsområde i Parken?

LES OGSÅ: Vil skilte turstier i sentrum: – Ekstremt viktig for folkehelsa