Nå får byen nye parkeringsregler

Parkeringsplassen ved togstasjonen er ett av stedene som nå får nye parkeringsregler.

Parkeringsplassen ved togstasjonen er ett av stedene som nå får nye parkeringsregler. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra og med fredag denne uken må du forholde deg til både nye priser og parkeringstider i Drammen. Har du elbil, får du den største forandringen.

DEL

DRAMMEN: Som en del av sin nye parekringsstrategi, iverksatte kommunen i desember i fjor gratis parkering på kveldstid og i helgene i tre parkeringshus i sentrum.

Fredag denne uken, som er 1. februar, rulles resten av de nye parkeringsreglene ut.

Sentrum

I sentrum strammes gratisparkeringen på gateplan inn. I gater og på parkeringsplasser blir det avgiftsparkering fram til klokka 20 på hverdagskveldene. Inntil nå har du kunnet parkere gratis etter klokken 18. På lørdager må du nå betale fram til klokken 18. Søndager er det gratis parkering.

Også antallet timer du kan stå på samme plass, endrer seg fra og med fredag. I sentrum må du holde deg til i hovedsak tre timer. Unntaket er Tinghustomta, hvor du kan stå i fem timer. I kommunale parkeringshus kan du stå så lenge du vil.

Timesprisen i sentrum justeres til 40 kroner timen når det ikke er gratis. I kommunale parkeringshus er timesprisen 25 kroner.

En av de største endringene i de nye reglene er at elbiler ikke lenger kan parkere gratis. Nå må også de betale over alt. På gateplan og på Tinghustomta er det imidlertid halv pris av vanlig timespris. Skal du stå med elbilen i kommunale parkeringshus, ved Marienlyst/Drammensbadet og Waagardsløkka, må du ut med like mye som eiere av «vanlige» biler.

Ytre sone

I ytre sone kan du stå mellom tre og fem timer litt avhengig av hvor du står. Ved Marienlyst/Drammensbadet og Waagardsløkka kan du stå fem timer.

For ytre sone er timesprisen 25 kroner.

Hensikten med den nye strategien skal være å stimulere til høyere sirkulasjon og slik styrke sentrumshandelen.

Flere detaljer rundt den nye parkeringsstrategien finner du på Drammen kommunes egne nettsider.

Vil ikke jage rundt etter bilister

Daglig leder Claus Mølbach-Thellefsen i Drammen Parkering, forteller at kommunen ikke kommer til å «løpe rundt» etter bilister på lørdag som har gått glipp av de nye reglene, og at de nok vil være litt mykere i kantene i starten.

– Vi ønsker ikke å gjøre det vanskelig for folk, men når ny skilting er satt opp, er det de skiltene som gjelder. At det kommer nye regler er jo også noe som har vært kjent i lengre tid, sier han.

Kommunen selv gjør også sitt for å hjelpe bilistene å få med seg endringene:

– Denne uken går betjentene rundt og legger lapper på elbiler om at de nå må betale for parkering og følge med på skiltene.

Intet nytt på gebyrfonten

Bøtsatsene er forøvrig fortsatt statlig regulerte og de samme som før, og Mølbach-Thellefsen tar en kjapp oppsummering:

– Gebyret for brudd på trafikkreglene, som for eksempel å stå for nære kryss, bli stående på fortau eller for nære fotgjengeroverganger, er på 900 kroner. Om du parkerer på feil plass eller ikke betaler, er boten på 600 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken