Pasienter kvier seg for å ta kontakt: – Frykten er ubegrunnet

KVIER SEG: Flere innbyggere tør ikke å ta kontakt med fastlegen sin i frykt for å bli smittet av koronaviruset. – Frykten er ubegrunnet og stemmer ikke, sier kommuneoverlege Einar Sagberg.

KVIER SEG: Flere innbyggere tør ikke å ta kontakt med fastlegen sin i frykt for å bli smittet av koronaviruset. – Frykten er ubegrunnet og stemmer ikke, sier kommuneoverlege Einar Sagberg. Foto:

Drammen kommune opplever at pasienter med andre helseplager enn korona kvier seg for å ta kontakt med lege. Årsaken er frykt for smitte.

DEL

DRAMMEN: Den siste tiden har Drammen kommune fått flere henvendelser fra innbyggere som ikke tør å oppsøke fastlegen sin av frykt for koronasmitte.

Under kommunens pressekonferanse torsdag understreket kommuneoverlege Einar Sagberg at innbyggerne ikke trenger å frykte at legekontorene er infisert av viruset.

– Den frykten er ubegrunnet, og stemmer ikke. Fastlegekontorene skjermes for pasienter med mistanke om koronavirus. Personer med symptomer blir håndtert via telefon, før de blir henvist til en skjermet avdeling. Det er kun pasienter uten korona som blir tatt inn på legekontorene, sier han.

Sagberg vektlegger viktigheten av at alle som trenger helsehjelp, må ta kontakt med lege.

– Det er viktig å komme til medisinsk behandling i tide. Venter du for lenge, kan sykdommen bli ytterligere forverret.

Han håper publikum følger kommunens oppfordringer, og tar kontakt dersom de trenger hjelp.

– Vi vet at folk har andre sykdommer også. For helsevesenet er det viktig å sikre gode helsetjenester til dem som har andre sykdommer, sier han.

Les også:

– Jeg kan ikke leve med sånne smerter. Det er et helvete

Slutt med hemmelighold, gi oss korona-info

Derfor er sykehusene tause om koronapasientene

Artikkeltags