LIER: Mandag ettermiddag står en bolig, som rommer flere leiligheter, i brann på Reistad i Lier. Alle skal ha kommet seg ut av bygningen, men to ble fraktet til traumemottaket på sykehuset med skader.

Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll på brannen.

Røyken veltet opp

Per Olav Stenseth (78) er nærmeste nabo. Han forteller til Drammens Tidende at han holdt på med robotgressklipperen, som ikke ville fungere, da han plutselig hørte knitring.

Først tenkte Stenseth at det begynte å regne, men så gikk han til kanten av hagen sin. Der så han røyk og flammer som veltet opp fra nabobygningen. Han kastet seg på telefon til 110-sentralen.

– Dette kommer til å brenne ned, lød den dramatiske beskjeden til operatørene. Han var nummer to som ringte brannvesenet.

Artikkelen fortsetter under bildet:


Må holde seg unna

Selv har han nå fått beskjed om å lukke vinduer og dører, og holde seg unna sitt eget hus. Dette på grunn av den giftige røyken fra brannen som blåser opp mot huset hans.

– Jeg har gitt beskjed til kona om å ikke komme hjem enda, forteller 78-åringen til Drammens Tidende. Kona var på venninnetreff på Åssiden da brannen brøt ut.

Ifølge Stenseth skal det ha brent på en gård i samme område tidligere. I 1993.