Bråthen er siktet for å ha drept fem mennesker og skadd tre andre onsdag kveld i forrige uke. I tillegg ventes det at siktelsen utvides ettersom han har skutt mot en rekke andre med pil og bue.

Politiet sa på torsdagens pressekonferanse at de mener å ha god oversikt over hendelsesforløpet. Fokuset for avhørene nå er å kartlegge siktedes motiv og tanker bak handlingene, opplyser politiinspektør Per Thomas Omholt til NTB fredag.

– Neste avhør av siktede planlegges på mandag. Det er ikke gjort noe nytt avhør i dag, sier han.

– Forrige avhør handlet mest om dette med tankene bak handlingene, om motiv og om det har vært planlagt. Det er spørsmålene rundt det som også vil være fokus fremover nå, sier Omholt.

Vitne meldte seg

På torsdagens pressekonferanse gikk politiet også ut og etterlyste et konkret vitne som skal ha opplevd at han ble beskutt med piler under onsdagens angrep.

Personen skal ha blitt skutt mot fra inngangen til Coop-butikken i Kongsberg.

– Han meldte seg ganske umiddelbart etter pressekonferansen, sier Omholt.

Politiet har snakket med rundt 200 personer i forbindelse med saken. 90 av dem er formelt avhørt som vitner, og elleve er formelt avhørt som fornærmet.

Ivaretas av helsevesen

Siktede Bråthen er varetektsfengslet i fire uker, men blir fortsatt ivaretatt av helsevesenet.

Det er helsepersonell som har formidlet til politiet at han nå er i en tilstand der han er egnet til å bli avhørt, opplyser Omholt.

Bråthen har erkjent de faktiske forhold, men ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Det skal foretas en fullstendig judisiell observasjon av ham for å avklare tilregnelighet.

Politiet vil på sin side fortsette arbeidet med å finne ut mer om siktedes livshistorie og det som har skjedd i forkant av drapene.

– I tillegg skal vi fortsette å analysere det materialet vi allerede har samlet inn. Det er et ganske omfattende materiale, sier Omholt.

(©NTB)