SANDE: Onsdag ettermiddag skulle Arnstein Grill Fasting (65) kjøre traktoren ned en bratt bakke i Gamle Bekkevei. Da han skulle bremse kjente han at det ikke gikk. Han trillet nedover og stoppet i bunnen.

– Jeg skulle se hva det var for noe. Så oppdaget jeg at det kom røyk opp på høyre side utenfor, og like etterpå så jeg flammene stå opp, sier han.

65-åringen klatret kjapt ut av traktoren og ringte sønnen og brannvesenet.

– Det gikk tre til fire minutter og så var det full overtenning, sier han.


Skulle hjem til kuene

Grill Fasting anslår at brannvesenet var på plass 15 til 20 minutter senere.

– Min første tanke var at dette var totalt havari og at det ikke var mer å hente, sier han.

65-åringen forteller at han har holdt på i traktoren i hele dag og at han nettopp var ferdig med å rake da det begynte å brenne.

– Jeg skulle reise hjem til kuene, men rakk kun hit, sier Grill Fasting som forteller at han blant annet bruker traktoren og andre traktorer han har til brøyting i Drammen kommune:

– Så vi må få ordnet en ny til vinteren.

Sort røyk

Sønnen Claus Fredrik Grill Fasting kom kjapt til stedet etter at faren ringte. Men han visste ikke eksakt hvor brannen var.

– Før du snur deg så ser du at den svarte røyken står til himmels. Det står en haug med stål igjen og det er det, sier han.

Faren forteller at de tidligere har opplevd at det har brent i ei presse og i en annen traktor, men at de fikk slukket begge to. De to karene skulle egentlig slått mer gress onsdag kveld, men dropper det etter at ettermiddagen tok en uventet vending.

– Nå skal vi hjem og se til kuene, og at automatikken som forer de har gått bra. Så blir det avslapning, sier 65-åringen.