Innbrudd i sentrumsbutikk - knuste rute og stjal dyre jakker

INNBRUDD: Politiet fikk melding om hendelsen kl. 03.27 natt til mandag.

INNBRUDD: Politiet fikk melding om hendelsen kl. 03.27 natt til mandag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har natt til mandag vært et innbrudd i Paul & Pauline på Bragernes. To personer knuste en rute og rasket med seg rundt 40 jakker av merket Moncler. Utsalgsprisen på disse skal være fra 8.000 til 13.000 kroner.

DEL

DRAMMEN: Politiet fikk melding fra vaktselskapet Verisure kl. 03.27 natt til mandag.

Alarmen gikk etter at to personer knuste en rute og tok seg inn i sentrumsbutikken Paul & Pauline.

– De har knust en stor vindusrute, og tatt med seg et ukjent antall jakker, sier operasjonsleder i politiet, Kjell Reidar Johansen, til Drammens Tidende mandag morgen.

Jakkene som er blitt stjålet fra butikken er av merket Moncler.

– Fullstendig vareopptelling er ikke foretatt, og vi har ikke oversikt over nøyaktig antall klesplagg som er tatt. Det er antydet rundt 40 jakker, sier politioverbetjent Jan Henrik Håkestad til Drammens Tidende mandag formiddag.

Tok med seg tre jakkestativer

Innbruddstyvene skal ha tatt med seg tre stativer med jakker. De trosset innbruddsalarmen og forlot stedet i bil.

Jakkene skal ha en utsalgspris fra 8.000 til 13.000 kroner.

– Vi har ikke regnet i kroner og øre på denne summen som er blitt stjålet. Men fra butikken er det en utsalgspris som er høy. Det er stort sett jakker i som har en pris på mellom 8.000 og 13.000 kroner, sier Håkestad.

Dersom snittprisen for de stjålne jakkene er 10.000 kroner og 40 jakker er blitt stjålet, har tyvene kommet seg unna med verdier på 400.000 kroner.

Mandag formiddag jobbet politiet på åstedet med teknikere. De har foreløpig ingen vitner til hendelsen eller fra flukten.

– Hva de har brukt til å knuse vinduet vet vi lite om, det viser heller ikke bildene fra videoovervåkingen. Vi har heller ingen kjente vitneobservasjoner, sier Håkestad.

– Vi jobber nå ut fra de små sporene vi har.

Stakk fra stedet i bil

Videoopptak fra stedet viser at det har vært to innbruddstyver inne i butikken. Begge var tildekket. Det var ingen vitner til selve hendelsen, men videoen viser at de to personene forsvant fra stedet i en sølvfarget Saab 9.5 stasjonsvogn. Bilen skal være en eldre modell, muligens av en årsmodell fra midten av 1990-tallet til tidlig 2000-tallet. 

Politiet har i natt søkt etter bilen og innbruddstyvene, men mandag formiddag er dette resultatløst.

PAUL & PAULINE: Sentrumsbutikken ble utsatt for innbrudd natt til mandag 4. desember. Det var en ting de to innbruddstyvene valgte å ta med seg: jakker av merket Moncler.

PAUL & PAULINE: Sentrumsbutikken ble utsatt for innbrudd natt til mandag 4. desember. Det var en ting de to innbruddstyvene valgte å ta med seg: jakker av merket Moncler. Foto:

– Det er et ukjent registreringsnummer. Vi har søkt etter bilen, men ikke påtruffet den, sier Johansen. Politiet vil granske saken nøyere mandag morgen og det vil også bli foretatt tekniske undersøkelser på stedet.

Etterlyser sølvfarget Saab

– Om noen har vitneopplysninger om en sølvfarget Saab, så ønsker vi å få vite om dette, sier Johansen.

Politiet kan i så fall kontaktes på telefon 02800.

Paul & Pauline er en familiebedrift som ble etablert i 1989. De holder til i St. Olavs Gate 3.

Artikkeltags