Kjørte hånda tvers gjennom rute: – Han var en full og sint mann

Kombinasjonen var ikke heldig for mannen som ble anmeldt natt til søndag.

DEL

BUSKERUD: Det har vært flere hendelser i distriktet i natt, og politiet har tvitret om både hyggelige og mindre uhyggelige hendelser i natt.

Det startet relativt hyggelig for politiet i Sør-Øst politidistrikt, etter en trafikkontroll, en laserkontroll og en promillekontroll.

På Verpsletta på riksvei 35 gjennomførte UP en laserkontroll like før midnatt. Her ble det gitt fem forenklede forelegg, der høyeste hastighet var 75 kilometer i timen – på stedet er det 50-sone.

– Fantastisk

Klokka 01.00 var det en trafikkontroll på Liertoppen, der samtlige av de 36 kontrollerte førerne fikk kjøre videre uten anmerkninger. En halvtime senere avsluttet politiet promillekontrollen sin på Holmen i Drammen, der 47 førere ble kontrollert.

I det siste har politiet skrevet på Twitter om flere hendelser med ruskjøring. Blant annet ble en mann født på 90-tallet stoppet tidligere denne uka. Han blåste til nesten to i promille.

Derfor var operasjonsleder Kjell Reidar Johansen glad da alle fikk kjøre videre etter promillekontrollen i natt.

– Fakta er at mange kjører med rus. Derfor er det fantastisk at ingen ble tatt for det i natt, det setter vi pris på.

Gikk rundt med øks

Men at folk tar seg en dram i helgene, det er ikke noe nytt – og det er heller ikke ulovlig. Men å kombinere rus med sinne er sjelden en god ting.

I natt ble en mann i 20-årene anmeldt for skadeverk, etter å ha slått hånda i en rute på Bragernes torg.

– Han kjørte hånda tvers gjennom. Han var full og sine, forteller Johansen til Drammens Tidende.

Litt senere på samme sted ble en mann i 20-årene påtruffet med cirka ett gram marihuana. Han ble avhørt på stedet og erkjente forholdet.

Like før halv fire i natt fikk politiet meldinger om en mann som gikk midt i veien med en øks i Åmot. Det er snakk om en mann i 40-årene, som åpenbart var beruset.

– Han hadde ikke truet noen, men de som kjørte forbi synes det var litt spesielt. Politiet kom, men da hadde han lagt den fra seg. Mannen ble også anmeldt for et skadeverk på en bil i Geithus tidligere på kvelden.

Kjørte i autovernet

I halv fem-tida fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt i autovernet på E134 ved Darbu. Mannen i 20-årene hadde kjørt forsiktig og hadde ligget på rundt 30–40 kilometer i timen, men på grunn av svært glatt veibane skled han inn i midtrabatten.

– Det var ingen personskader, og airbagen ble heller ikke utløst. Viking har vært på stedet og hjulpet, og vi oppretter ikke politisak. Det må jo være lov å være uheldig uten å bli anmeldt, sier Johansen.

LES OGSÅ: Har brukt 21 år på å sette i stand Drammens eldste bygård - nå selger de «babyen»

LES OGSÅ: Drammenserne gikk mann av huset for danske smørrebrød: – Det har vært stinn brakke!

LES OGSÅ: Falt pladask for utsikten og kjøpte drømmebolig. Så dumpet et brev ned i posten

Artikkeltags