(Laagendalsposten)

Det kom fram under pressekonferansen på Grand hotell mandag klokka 14, på dag seks etter angrepet i Kongsberg.

Totalt har politiet så langt avhørt 60 vitner og de har vært i kontakt med totalt 140 personer i forbindelse med etterforskningen.

– Vi ønsker ikke å gå ut med hva slags stikkvåpen det er snakk om, siden alle vitner på åsted ikke er avhørt, sier Omholt.

Politiet jobber fortsatt med avhør, og det gjenstår ennå avhør av to vitner som var på eller rundt Coop Extra onsdag kveld.

LES OGSÅ:Psykologspesialist om Kongsberg-drapene: Mindre tvangsbehandling kan føre til vold

Mistet pil og buen

Omholt informerte også om at angrepet startet på Extra-butikken. Her ble som kjent en politibetjent utenfor tjeneste skadet.

– Siktede går deretter ut i Myntgata og nedover Peckels gate. I de områdene skyter han en rekke piler, også mot folk, fortalte Omholt.

Den siktede skal deretter ha mistet pil og buen. Politiet tror ikke at den siktede hadde med pil og bue i Hyttegata.

– Men vi er fortsatt i en innledende fase, vi kan ikke si noe sikkert, understreket Omholt.

Tosifret antall

– I Hyttegata dreper han fem personer med stikkvåpen. Både på privatadresser og i det offentlige rom, sa Omholt.

Når det gjelder motiv, er fortsatt den sterkeste hypotesen sykdom.

Omholt informerte også om at antall fornærmede øker, og er nå oppe i et tosifret antall.

- Vi forstår at det er fokus på politiets aksjon og siktedes historie, men vil be om forståelse for at vi må avvente etterforskingen med å beskrive et sikkert hendelsesforløp rundt dette. Det handler både om hva som ligger i motivet for handlingene, og detaljer knyttet til hendelsesforløpet, sa Omholt.

Etterforskingen videre

Etterforskingen fortsetter i full bredde. Det jobbes blant annet med å kartlegge siktedes motiv og historikk, avhør av vitner, kontakt med pårørende og fornærmede, innhenting og gjennomgang av videomateriale, kriminaltekniske undersøkelser og digital etterforsking.

– En av oppgavene framover blir blant annet å kartlegge historikken til siktede, dette arbeidet er prioritert, men vil ta noe tid, avslutter Omholt.

Kongsberg-drapene

  • Fem personer ble drept og tre personer skadet da en mann utstyrt med pil og bue, angrep folk på Vestsida i Kongsberg onsdag kveld.
  • En mann ble pågrepet kort tid etterpå. Dette er den 37 år gamle Espen Andersen Bråthen.
  • Mannen er tidligere dømt, blant annet for å ha truet sine egne foreldre. Bråthen ble fredag varetektsfengslet i fire uker, brev- og besøksforbud. Han er nå tatt hånd om av helsevesenet.
  • Lørdag ble navnene på de drepte offentliggjort. De drepte var Gun Marith Madsen (78), Hanne Merethe Englund (56), Liv Berit Borge (75), Gunnar Erling Sauve (75) og Andréa Meyer (52).

Se hele pressekonferansen her:

Pressebrief med politiinspektør Per Thomas Omholt om hendelsene i Kongsberg onsdag 13. oktober.