VESTFOSSEN: I forbindelse med det organiserte søket etter savnede Simen Sarvig Grindstrand (25) i Vestfossen, ble det søndag 16. april gjort funn av en død person i søksområdet.

Simen hadde da vært borte siden 28. februar.

Det var en redningshund som fant vedkommende. Politiet antok at det var Simen, og familien ble derfor varslet. Samtidig var det viktig å få sikker ID, forklarte politiet.

Nå bekrefter politiet at det var Simen som ble funnet.

– Det er nå sikker ID på savnende, sier leder for etterforskning og etterretning i politiet, Tina Berg, til Drammens Tidende.

Søndag sa politiet at det ikke er mistanke om at Simen skal ha bli utsatt for noe kriminelt. Det er det fortsatt ikke torsdag morgen.

– Vi har en foreløpig obduksjon som sier noe om dødsårsaken, uten at jeg ønsker å gå i detaljer. Vi venter på den endelig obduksjonen, som man ta litt tid, men det blir ikke noe videre etterforskning fra vår side, sier Berg.

Mor bekrefter

Like før midnatt onsdag la Simens mor Jo Sarvig ut et innlegg i Facebook-gruppa «Hjelp oss å finne Simen Sarvig Grindstrand», som er drevet av familien.

Der skriver hun at familien har fått bekreftelse på at det var Simen som ble funnet, samtidig som hun benytter anledningen til å takke alle for støtten.

– Vi takker alle som har engasjert seg, hjulpet, vist omsorg og støtte. Vi er en familie i sorg og trenger tid, og vil sette pris på å slippe masse spørsmål. Vi har mange spørsmål selv, men vi vet lite. Det viktigste nå er å ta innover oss og bearbeide det faktum at vi har mistet vår kjære Simen. Vi ønsker at han skal bli husket og pratet om for den han var. Til alle som kjenner han – vær snill å la han leve videre med gode historier, opplevelser, lærdom og ikke minst hvordan han alltid stiller opp for alle rundt ham. Han hadde et stort hjerte og fortjener å bli husket, skriver moren i gruppa.

Vil hedre Simen

I forbindelse med søket ønsket familien å hyre en privatetterforsker til å bistå politiet og familien i søket. Simen ble funnet bare to dager etter at «Spleisen» nådde målet om 150.000 kroner som var estimert pris for jobben.

I kommentarfeltet under innlegget er det imidlertid et samstemt ønske fra givere om å bruke pengene til å hedre 25-åringen og uforbeholden støtte til familien.

Det har også rent inn med støtteerklæringer etter at moren bekreftet at Simen var funnet omkommet.

TIDLIGERE SAKER:

Les også

Moren til savnet 25-åring: – Frykter det verste og håper det beste