Politiet frykter at voldtektssiktet kan rømme landet

PÅGREPET: Her blir en av de fire mennene pågrepet.

PÅGREPET: Her blir en av de fire mennene pågrepet. Foto:

En mann som er siktet for voldtekt på Gulskogen 17. desember er fengslet for fire nye uker.

DEL

DRAMMEN: Fire menn ble pågrepet etter hendelsen på en privatadresse tidlig om morgenen 17. desember. Tre av de fire ble siktet for voldtekt og varetektsfengslet. To av dem ble fengslet bare fram til julaften, og løslatt da, mens den tredje ble fengslet i fire uker, fram til 15. januar. Da ble han fremstilt for ny fengsling, og politiet fikk medhold i sitt ønske om varetekt i fire nye uker.

LES OGSÅ: Tre menn siktet for voldtekt på Gulskogen: – Kvinnen er preget

Unndragelsesfare

De to som ble løslatt julaften har en tilknytning til Norge, og politiet mente de fikk gjennomført tilstrekkelig med avhør av dem før jul, slik at det ikke er fare for bevisforspillelse. Politiet mente også at tilknytningen til Norge gjør at det ikke er noen fare for at de vil dra fra landet. Derfor ble de løslatt julaften, men siktelsen opprettholdes.

Den tredje av de siktede har derimot ifølge politiet en svak tilknytning til landet.

LES OGSÅ: De tre mennene som er siktet for voldtekt på Gulskogen blir varetektsfengslet

– Vil ha kontroll på ham

– Han kom hit som flyktning/asylsøker for noen få år siden. Han er ikke norsk statsborger, og har ikke jobb og familie her, har Ole Jacob Garder sagt til Drammens Tidende. Politiet mener derfor at det er fare for at siktede vil kunne forlate landet dersom han løslates.

– Vi ønsker å ha kontroll på ham fram til en eventuell rettssak, sier Garder.

Politiet fikk altså medhold i retten, og mannen blir dermed sittende i varetekt i tiden som kommer, i første omgang fram til 12. februar.

Retten begrunner dette med både sakens alvor og unndragelsesfaren. Siktede anket kjennelsen.

LES OGSÅ:Artikkeltags