Det er foretatt blod- og urinprøve av Espen Andersen Bråthen, som er siktet for å ha drept fem personer i Kongsberg onsdag i forrige uke.

Det opplyser politiinspektør Per Thomas Omholt til Dagbladet onsdag.

– Når det gjelder bruk av narkotika, annen rus eller dopingmidler, så har vi foretatt blod- og urinprøve for å finne ut av det. Blod- og urinprøve tas alltid første dag, sier Omholt.

Han legger til at resultatene fra slike prøver vanligvis kommer ganske raskt, men at han på nåværende tidspunkt er litt usikker på om de har fått dem i den aktuelle saken.

Politiinspektøren kjenner heller ikke til om det er tatt hårprøve av siktede. Dette egner seg blant annet til påvise eventuell gjentatt bruk av rusgivende stoffer eller legemidler over tid.

Til TV 2 opplyser Omholt at det også er sikret videomateriale fra Coop-butikken der Bråthen skal ha skutt med pil og bue mot folk.

– Vi har gode bilder på video rett utenfor og inne på Coop-butikken, sier politiinspektøren til kanalen.

Politiet har tidligere uttalt at de ikke vil gå mer i detalj om hendelsesforløpet før de er sikre på at de har fått avhørt alle vitner. Omholt sier til Dagbladet at de ennå ikke er sikre på at de har fått avhørt alle i Hyttegata, der flere av drapene skal ha skjedd. Dette håper politiet på å ferdigstille raskest mulig, før de deretter retter fokuset mot siktedes forhistorikk.

Bråthen har erkjent de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling skyldspørsmålet.

(©NTB)