Gå til sidens hovedinnhold

Politiet jager gjerningsmenn etter hjemmeran i Lier

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har pågrepet en person og jager flere mistenkte etter at en person ble slått og ranet hjemme hos seg selv på Tranby natt til søndag.

LIER: Politiet fikk melding om saken klokken 00.44, og rykket ut til adressen på Tranby.

Der fant de en mann med slagskader i ansiktet. Han kunne fortelle at han var blitt slått og fratatt diverse personlige eiendeler av flere gjerningspersoner. Politiet pågrep noe senere på natten én person i saken, og har siktet ham for å stå bak volden og ranet.

– Vi tror også det er flere gjerningspersoner i saken, og leter etter dem nå, sier oppdragsleder i politiet Gunnlaug Gjelstad til Drammens Tidende søndag morgen.

Et par timer senere forteller operasjonsleder Øystein Eikedalen at de fremdeles er på leting etter flere gjerningspersoner.

– Hvor leter dere da, på Tranby?

– Vi leter litt her og litt der. De vi ser etter er ikke nødvendigvis hjemme, forteller Eikedalen i 09-tiden.

Sendt på sykehus

Han sier han ikke kan gå ut med hvor mange personer politiet leter etter.

Oppdragsleder i politiet Gunnlaug Gjelstad kunne søndag morgen ikke si noe om skadeomfanget på personen som hadde blitt ranet hjemme. I 09-tiden opplyser politiet at han er sendt til Drammen sykehus.

– Jeg vet ikke hvordan det går med ham nå, sier jourhavende jurist i Sørøst politidistrikt Jon Ivar Johnsen.

– Dette er en alvorlig sak, og politiet jobber videre med den utover dagen. Vi fortsetter også letingen etter de andre mistenkte, sa Gunnlaug Gjelstad i 07-tiden.

Politiet ønsker ikke å noe om hvorvidt det er en relasjon mellom de involverte, eller hvor sterk den er. Heller ikke hvor store verdier mannen skal ha blitt fraranet.

– Jeg vet ikke hvor store verdier det er snakk om, det er ikke lenge siden dette skjedde. Vi vet fortsatt ikke bakgrunnen for ranet, sier Johnsen.

– Ingen superkjeltring

Han kan ikke svare på om mannen som ble ranet var et tilfeldig offer.

– Hva tenker du om det å bli ranet hjemme, der man skal være tryggest?

– Det er selvfølgelig ikke bra.

– Hadde politiet på forhånd kjennskap til personer som ble ranet?

– Han er registrert i noen saker hos politiet, men han er ingen superkjeltring, svarer Johnsen.

Juristen opplyser at det ikke var andre i boligen da ranet skjedde enn mannen som nå er på sykehus. Han meldte selv fra til politiet om hendelsen.

Søndag kveld opplyste operasjonsleder Tore Grindem at ingen flere personer så langt var pågrepet i saken. Han ønsket imidlertid ikke å kommentere saken ytterligere. Etterforskningsledelsen ved politistasjonen i Drammen var ikke tilgjengelige for en kommentar.

LES OGSÅ: