KOBBERVIKDALEN: Rundt 23.30-tiden rykket politiet ut til Kobbervikdalen etter melding om tyveri på et industriområdet. Ifølge politiet er det snakk om stjeling av kabeltromler.

– Vi kom på stedet da de var i aksjon. To personer er pågrepet, mens vi fortsatt leter etter to personer, opplyser operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt i 01-tida natt til søndag.

Leter med hund og helikopter

Gjerningspersonene forsøkte å få med seg fire kabeltromler, men har ikke fått med seg flere en to. Politiet kan ikke på nåværende tidspunkt si noe om verdien på tyvgodset, men et kjapt Google-søk viser at kiloprisen for kobber i juni i år lå på cirka 100 kroner per kilo.

Politiet brukte både hunder og helikopter i søket etter de to gjerningspersonene som fortsatt er på frifot.

– Vi går spor med hund og leter etter de to vi mangler. I den forbindelse er helikopter et godt verktøy å ha med god utsikt ovenfra. Vi bruker de midlene vi har tilgjengelig, sier Eikedalen natt til lørdag.

Operasjonslederen er klar på at det er en prioritet for dem å stoppe gjerningspersonene.

– Uten at jeg skal fastslå det, så virker dette som organiserte kriminelle. Det er noe vi er glad for å få kontroll på. Det er viktig å få stoppet disse her.

Sikret bilder

Hvor mange personer som er involvert totalt sett, vet politiet ikke noe om. Men de har sikret bilder av alle de fire personene som politiet har blitt gjort oppmerksom på i forbindelse med tyveriet.

– Vi har sikra oss foto av både de som er pågrepet og de som ikke er det, sier Eikedalen.

Søndag morgen opplyser operasjonsleder Eikedalen at de to pågrepne er to menn i 30- og 40-åra, opprinnelig fra Øst-Europa.

– Vi har fortsatt ikke funnet disse to andre, men er sikre på at det er to til på bakgrunn av vitner og foto.

Om kabeltromlenes størrelse sier Eikedalen at disse «ikke er små».

– Det må ha vært et større kjøretøy involvert, slår han fast.

De to pågrepne er ikke avhørt natt til søndag, men vil bli det i løpet av dagen.

Én av de pågrepne er avhørt

I 13.45-tida søndag ettermiddag forteller operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt at de to siste personene som var involvert i innbruddet, fortsatt ikke er pågrepet.

Av de to som er pågrepet, er kun den ene avhørt så langt.

– Det ene avhøret ble avbrutt, for han måtte til lege. Så han er fremstilt hos lege på legevakta, sier Mørch.

– Vil de to bli framstilt for varetektsfengsling søndag eller mandag?

– Det blir vel ikke i dag uansett, men det vet vi ikke enda. Det har man ikke tatt stilling til så langt, vi må først få avhørt han som er hos legen.