Politiet skulle forkynne dokumenter: – Vi valgte å ha med oss våpen

Politiet bevæpnet seg til et oppdrag tirsdag formiddag.

Politiet bevæpnet seg til et oppdrag tirsdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DRAMMEN: Tirsdag formiddag bevæpnet politiet seg da de skulle ut på et oppdrag i Tomtegata i Drammen.

– Det er ganske trivielt. Vi skal forkynne noen papirer, forteller operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Marius Knudsen.

Videre forklarer han at det kan dreie seg om forkynnelser av kontaktforbud, vitneavstemninger, folk som skal i retten og annet.

– Når personer ikke har svart på forelegg eller annet de har fått i posten, må vi i politiet kjøre ut og se om vi finner dem, forteller han.

Han opplyser om at det er en svært vanlig arbeidsoppgave i politiet, og bekrefter at politiet denne gangen var bevæpnet.

– De opplysningene vi har, gjør at vi denne gangen har valgt å ha våpen med oss på dette oppdraget, sier Knudsen, som ikke kan si noe om hvorfor.


– Svært sjelden

Mannen de skulle forkynne dokumenter til, er en mann i 30-årene bosatt i Drammen.

– Det er svært sjeldent at vi bevæpner oss i disse sakene. At politiet bevæpner seg betyr ikke at det er noe dramatikk, våpen er et arbeidsverktøy vi har, uten at det betyr at vi bruker det fordi det er med på oppdraget.

Han påpeker at ordlyden av våpeninstruksen lyder følgende: «Bevæpning kan skje når omstendighetene gir grunn til å tro at tjenestepersonene kan komme til å stå overfor en situasjon som er særlig farlig for dem.»

Politiet fikk kontakt med mannen og forkynnet papirene.

– Det gikk helt uproblematisk for seg, sier Knudsen.

Operasjonslederen har ingen detaljer rundt hvordan oppdraget ble utført.


Artikkeltags