Blodspor fra Hvittingfoss-innbrudd kan oppklare flere saker

Artikkelen er over 3 år gammel

Flax-banden kobles nå til flere villainnbrudd.

DEL

(Laagendalsposten) Natt til tirsdag ble tre menn pågrepet av politiet i Indre Vestfold etter en biljakt. Banden, som består av tre rumenske menn, har ifølge politiet gjennomført sju innbrudd i butikker og kiosker. Ett av stedene er Spar på Hvittingfoss, hvor det ble gjort innbrudd natt til 1. mars.

Nå kan blodspor fra Hvittingfoss-innbruddet felle banden for flere innbrudd i privat hjem, ifølge TV 2.

DNA-spor

En av innbruddstyvene kuttet seg på kneet da han sparket inn inngangsdøren til Spar-butikken. DNA-et fra blodfunnet er det samme som ble funnet etter et villainnbrudd i Svarstad.

Lensmann Bent Bjune ved Indre Vestfold lensmannskontor, sier til TV 2 at det har vært uvanlig mange villainnbrudd i denne delen av fylket i det siste.

– Det kan se ut som om denne saken er mye større enn det det så ut som i starten, sier han til TV2.

Kriminalsjef ved Kongsberg politistasjon, Morten Ole Pedersen, sier til Laagendalsposten at det foreløpig ikke er noe som kobler banden til flere innbrudd i Kongsberg enn det på Spar i Hvittingfoss.

Stjal Flaxlodd

De tre tyvene ble etter hvert kjent for å stjele med seg Flaxlodd fra butikkene de gjorde innbrudd i. I tillegg tok de med seg alkohol, sigaretter, klær og kosmetikk.

Mandag kveld viste TV 2 overvåkingsbilder av banden i TV-programmet «Åsted Norge». Politiet håpet de ville skremme tyvene til å røre på seg, og noen timer senere var de pågrepet.

LES OGSÅ:

Artikkeltags