Politifolk må bli sett, hørt og respektert før det tegnes nye organisasjonskart

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.La det ikke være noen tvil om at vi i politiet er et stolt folkeslag. Ja, faktisk så kjenner vi på det hver eneste dag. En utrolig yrkesstolthet. Det være seg over etaten vår som helhet, jobben vår og ikke minst følelsen av ærbødighet, ydmykhet og stolthet over å kunne tjene vårt samfunn og dets innbyggere.

Men midt opp i dette, – i et mylder av nye dagligdagse ord og uttrykk som for eksempel omorganisering, sentralisering, effektivisering, organisasjonsutvikling, budsjettoverføring, endringsledelse, responstid, nedskjæring og to politi per tusen innbyggere, så er det utrolig viktig å huske på det som kanskje gjør oss mest stolte over å jobbe i politiet.

Følg oss på Facebook - DT Meninger

Nemlig kollegaene våre. Vår viktigste ressurs. Fra nord til sør, fra øst til vest. I hele vårt langstrakte land. En fantastisk, dedikert og motivert gjeng som hver eneste dag ønsker å utgjøre en positiv forskjell for alle de rundt seg.

Dette er mennesker, som du og jeg, med et ansikt, en personlighet og et bankende hjerte, som dessverre ikke alltid er like godt synlige når vi tegner nye organisasjonskart på en tavle. Men de fortjener å bli sett, hørt og respektert. For bare på den måte kan vi beholde vår stolthet og glede over å tilhøre politiet også inn i fremtiden.

Skap verdens beste arbeidsplass

Her er mine 10 «nyttårsønsker» for å ta best mulig vare på både arbeidsmiljø og kolleger i vår kjære politietat. Dette er imidlertid også overførbart til alle andre arbeidsplasser, for det gjelder egentlig bare å vise omsorg, bry seg om hverandre og ville hverandre det beste.

  1. La oss sammen brette opp ermene for å skape verdens beste arbeidsplass, der et av hovedmålene er at det skapes en følelse av at vi er vi, og ikke de og dem.
  2. La oss bruke vår ulike fortid til å skape en felles stolt fremtid.
  3. La oss, til tross for store geografiske avstander, skape et samhold som gjør at vi allikevel føler at vi står nærme hverandre.
  4. La oss gjøre hverandre gode. Finn godfoten til dine ledere, medarbeidere og kolleger, og sørg for at dere er ett lag med de samme draktene og med de samme mål for fremtiden.
  5. La oss hver eneste dag ta godt vare på hverandre. Se hverandre i øynene, spør hvordan kolleger har det, og vær raus med å dele gode klemmer. Husk at vi må ta vare på hverandre for å kunne ta vare på andre.
  6. La oss ha respekt for hverandre og hverandres roller. Vi er ikke alltid enige, men vi er alle like mye verdt. Det må alltid vises i ord og handling.
  7. La oss ta felles ansvar for å skape en god, dynamisk og fremoverrettet arbeidsplass. Tørr å si din mening, men vær alltid høflig, konstruktiv og løsningsorientert.
  8. La oss heie på mangfold og forskjellighet. Begrepet om at det skal være trygt å jobbe i politiet betyr også at det skal være trygt å være seg selv. Du som kollega er helt unik, og din unikhet er vår styrke. Vær tro mot deg selv, for vi har tro på deg.
  9. La oss smile mer til hverandre, men husk også at hvis du smiler mer når ingen andre er til stede, ja, da mener du det virkelig.
  10. La oss i en hektisk hverdag med mye fokus på organisering, budsjetter og stram økonomi holde en tett dialog på alle nivå. Det er dyrt å være fattig, men det er gratis å snakke godt sammen.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags