Politikere slurver med betegnelsene. Vi har et kommunestyre, ikke et bystyre

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Først og fremst, jeg er enig i enkelte av Tor Horgen Ellingsens betraktninger i et innlegg i Drammens Tidende publisert på dt.no 22. september og senere i papirutgaven. Det kommer jeg tilbake til.

Men at Drammens Tidende velger å publisere en overskrift med direkte feilinformasjon til Drammen kommunes innbyggere er i beste fall hva jeg kan kalle amatørmessig journalistikk. Det vises til tittelen på Ellingsens debattinnlegg - «Svelvik er og blir en av Drammens ni bydeler - bystatus eller ikke».

I henhold til politisk plattform er Drammen kommune delt inn i ti kommunedeler, ikke ni bydeler som det gis inntrykk av. Hvordan kommunen er delt inn kan alle og enhver lese i politisk plattform på hjemmesidene til Drammen kommune.

Ifølge politisk redaktør Hege Breen Bakken er det viktig å tenke som en hel kommune og ikke henge oss opp i hvordan det var før. Det er jeg helt enig i.

I tillegg bør det nå være klart for de fleste at Drammen kommunes bystyre er historie. Selvfølgelig forstår jeg at det kan være sårt for både innbyggere og politikere i tidligere Drammen kommune at Drammen ikke lenger har et bystyre, men fra 01. januar 2020. fikk altså den nye kommunen et kommunestyre som består av representanter fra tidligere Svelvik kommune, tidligere Nedre Eiker kommune og tidligere Drammen kommune.

Noe av det første vi burde gjøre, når vi bygger ny kommune, er å benytte de riktige betegnelsene. Selv enkelte politikere slurver med dette. Hvorfor det er så viktig å benytte riktige betegnelser er fordi det signaliserer ulike ting og har ulike betydninger.

Svelvik har aldri vært noe bydel av Drammen og kommer heller aldri til å bli det, såframt ikke den politiske plattformen som ble forhandlet fram som premiss for sammenslåingen, brytes.

Når dette er sagt, vil jeg gi Tor Horgen Ellingsen rett i at tidligere Svelvik kommune kun utgjør sju prosent av den nye kommunens befolkning. Dette var også årsak til at mange av innbyggerne i tidligere Svelvik kommune slettes ikke ønsket å slå seg sammen med Drammen, undertegnede innbefattet.

Tor Horgen Ellingsens innlegg som det vises til i teksten:

Nei, vi fikk ikke folkeavstemning, kun telefonintervjuer hvor det prosentmessig ble oppringt flere innbyggere i Nesbygda enn på Berger og i Svelvik sentralt. Nesbygda ligger som kjent ti minutter fra Drammen. Når det er sagt, så er dette nå også historie. Vi jobber nå for å få til gode løsninger for hele den nye kommunen hvor de ulike kommunedelene skal gjenspeile historie og unik stedsutvikling.

Ja, Tor Horgen Ellingsen har helt rett i at Drammen kommune har økonomiske utfordringer, men det er viktig å ikke glemme at det er svært mange innbyggere og næringsdrivende der ute som legger ned en enorm innsats for stedsutvikling i tillegg til kommunen, kanskje mer enn kommunen noen gang får mulighet til. Det er ikke slik at vi skal kjempe mot hverandre i de ulike kommunedelene, men jobbe sammen til felles beste.

Om en kjenner til Svelviks historie, er det lettere å forstå hvorfor det er så viktig at Svelvik fortsatt har bystatus, hvilket også er befestet i tidligere omtalt politisk plattform som lå til grunn for sammenslåingen 1. januar 2020.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken