Det er prisverdig at Drammens Tidendes politiske redaktør i sin kommentar 29. mai (på papir) er på banen med en god analyse av alle de mangler som vedtaket politikerne har gjort om nedleggelse av de to sykehjemmene for demente er befengt med.

Dessverre er det trolig ikke siste gangen vi vil oppleve slike uforklarligheter fra drammenspolitikerne. Sakene står i kø.

Mangel på involvering, helt unødvendig hastverk, total katastrofe når det gjelder kommunikasjon/forklaring og sutring over at innbyggerne engasjerer seg er nærmest blitt regelen og ikke unntaket når Drammens politikerne møter motstand og spørsmål fra sine innbyggere.

En skulle nesten tro at drammenspolitikerne mener at vi innbyggere er til for dem, og ikke omvendt. Det samme gjelder den øverste administrative lederen, rådmannen. Alle de merkelige og meget kostbare sakene hun har foretatt seg siden hun kom til Drammen burde vært egnet for en egen gjennomgang. Tenk bare på alle de direktørene hun ansatte, for så å finne ut at hun likevel ikke hadde brukt for dem etter noen få måneder. Nå sitter de ett eller annet sted i den kommunale administrasjonen uten at innbyggerne vet hva de gjør.

LES OGSÅ:

Protestene førte ikke fram: Sykehjemmene legges ned

Drammens politikere, sammen med en logrende Næringsforeningen i Drammensregionen, har i lang tid klart å forlede altfor mange til å tro at Drammen er blitt en foregangsby både for innbyggerne og næringsliv. Slik er det jo ikke.

Riktignok er det blitt fint rundt elva, og det er bygget mange nye bygg langs elvekanten. Eiendomsutviklerne har meget gode tider i Drammen, enn så lenge.

Likevel, dette har bare gitt Drammen en ny fin fasade. Det er som å bygge et nytt hus der bare yttervegger og til nød taket er på plass, mens det ikke er gjort noe ferdig innvendig.

Vi hører stadig om at store bedrifter ser til Drammen, noen har til og med etablert seg i de nye byggene nær Drammen stasjon. Men hva slags bedrifter er dette? Jo, det er utelukkende bedrifter som yter/selger tjenester, det vi kaller konsulentselskaper.

Når hørte vi sist om en produksjonsbedrift som flyttet til Drammen. Når hørte vi sist fra en leder av en produksjonsbedrift i Drammen som stiller krav på vegne av sin del av næringslivet i byen, eller en politiker som bekymrer seg over at det ikke finnes tomter i Drammen til utvikling av bedrifter som måtte ønske å etablere/flytte produksjon til Drammen.

LES OGSÅ:

Mener Bane Nor må betale – får full støtte

Det vi hører fra politikerne og næringsforeningen i Drammen er store vyer og visjoner om nye konferanser, seminarer, etablering av konsulentbedrifter og nå sist stenging av sentrumsgater for å få enda flere kafeer i byen. Det er produktivt det...

Det burde ikke være så vanskelig å skjønne at ingen i lengden kan leve av å servere kaffe til hverandre, eller utføre konsulenttjenester for hverandre for ikke å si å klippe håret på hverandre. Noen må også produsere de varene vi alle er avhengige av.

Som innbyggere er vi også nå kommet til et punkt der det jeg vil kalle «Drammenssyndromet» også har gått ut på dato. Det at både politikerne og representantene for næringslivet i Drammen alltid må sammenligne seg med andre byer eller til og med andre land, bør vel også nå være en saga blott.

Vær så snill, drammenspolitikere og representantene for næringslivsforeningen. Slutt å snakke om at Drammen skal bli best på det og det området i landet eller hovedstad for ditt og datt. Hvorfor er det ikke bra nok å bli gode og ha ambisjoner som innbyggerne skjønner og tror på.

LES OGSÅ:

Drammen har masse plass til boliger: – Men på feil sted

I løpet av de siste årene har politikerne i Drammen sagt at byen skal bli landets beste skoleby, landets beste kulturby, landets grønneste kommune, Norges sykkelby og jammen meg for en tid siden skulle Drammen også bli Norges svar på Venezia, på grunn av alle bruene, og Norges nye cruisehavn. Ingen ting er blitt noe av.

«Store ord og fett flesk» er ikke annet enn tomme talemåter.

Det gjør ikke inntrykk verken på innbyggerne i Drammen eller verden omkring at politikere og organisasjonsmennesker slår om seg med floskler. Det blir bare pinlig, fordi innbyggerne ikke er dumme og ser at de store ordene og vyene bare blir med prat.

Dette så vi tydelig nå sist i saken om nedleggelsen av sykehjemmene for demente – de svakeste av de svake.

Vi bare venter på hva neste sak der drammenspolitikerne igjen «vil kløne det til», slik DTs politiske redaktør så treffende skriver i sin kommentar.

LES OGSÅ: