Ungdomsskole på Åskollen er stedsutvikling!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNylig kommet hjem fra folkemøte på Åskollen om ny ungdomsskole.

Stappfull gymsal med entusiastiske og lyttende innbyggere samt gjester og innledere fra alle de politiske partier. Partiene med unntak av ett, var klart for å bygge ny skole.

Representanten fra Høyre mente Marienlyst først måtte få sin tiltrengte utvidelse før vi kunne se på planene for Åskollen. Det ville komme en gang i fremtiden ble det sagt. Og siden vi skulle inn i en ny kommune, var det ikke sikkert Fellesnemda ville godta en utbygging på Åskollen. Det ble sagt på en måte som gjorde flere av tilhørerne usikre på hva denne «Fellesmenda» egentlig drev med og kunne finne på.

Men her er det faktisk Bystyret i Drammen som skal gjøre et vedtak for senere å legge saken fram for Fellesnemda ift. økonomiske konsekvenser for en ny kommune.

Her vil jeg som medlem av Fellesnemda si at dette bare er positivt!

Vi er to prosjektledere i Fellesnemda fra to kommuner som vil applaudere og anbefale en skoleutbygging på Åskollen. Prosjektene «Stedsutvikling» og «Lokaldemokrati». Dette er i høyeste grad stedsutvikling med en fysisk arena for å utvikle godt lokaldemokrati!

Jeg må legge til at en ungdomsskole på Åskollen i tillegg vil ha et nedslagsfelt i en av våre nye kommuner. Nemlig den nordre del av Svelvik og Nesbygda hvor det er store utbyggingsplaner.

I dag har barneskolen i dette området, Tangen, 160 elever og barnehagen, Støa, 80 barn. Alle disse er potensielle for ungdomsskolen på Åskollen!

Det er mye kortere vei til Åskollen enn til Svelvik sentrum. Her vil vi legge grunnlag for fellesskap og samarbeid for to av de nye kommunene!

Og det er flere elever på gang! I bystyret i Drammen har vi nylig fått presentert de første planer for en stor utbygging av Glassverkområdet med plass til et stort antall barnefamilier. De vil også sogne til Åskollen og ungdomsskolen der.

Arbeiderpartiet har i mange tiår jobbet for å få skolen til den eneste bydelen i Drammen som ikke har ungdomsskole.

I dag står ca. 300 ungdommer som sild i tønne på bussene fra Åskollen til Marienlyst ungdomsskole.

Fylkeskommunen og kommunen bruker millioner av kroner i året på transport av ungdom fra sitt nærområde gjennom trafikkerte veier med støv og eksos til en stor og overfylt skole midt i Drammen.

Og flere blir det herfra i årene som kommer. Brandengen barneskole er overfylt og under utvidelse. Bydelen Åskollen, Tangen, Rundtom og Brandengen er der hvor det er mest tallrike familiene med små barn som blir store.

Sett med mine og flere andres øyne er Åskollen en forsømt bydel som stadig blir bygget ut med flere boligområder for småbarnsfamilier.

Skolen er rehabilitert og utvidet, men er snart sprengt. Det er ingen flerbrukshall, aktivitetshus eller forsamlingslokale i bydelen til tross for mange innbyggere.

Kjøpesenter, legesenter, barnehager, barneskole og gamlehjem er det. Men når ungene vil delta i idrett eller spille i korps, så er det elendig med lokaliteter og altfor liten kapasitet. Mange typer aktiviteter må de til sentrum for å finne.

Så Arbeiderpartiet er helt tydelige på at ungdomsskole på Åskollen med tilrettelegging for flerbrukshall og aktivitetshus vil vi ha nå.

Viktig tilleggseffekt, er å skape et bomiljø som vil være ekstra attraktivt for nye innflyttere til Drammen. For der har vi virkelig en jobb å gjøre.

Resultatet er flere innbyggere, flott ungdom, mere i skatteinngang pluss stedsutvikling og lokaldemokrati i ei pakke!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags