DRAMMEN: - Vår samlede vurdering er at de ikke lenger er grunnlag for å fortsette den nye midlertidige bevæpningen, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård på en pressekonferanse fredag klokken 10.

Drøyt 12 timer senere smalt det flere steder i Paris. Dette har fått flere til å reagere.

- Nå var de nok litt uheldige med timingen, men jeg har hele tiden ment at politiet burde være bevæpnet. Så er det en annen diskusjon om våpen og ammunisjon skal være samme sted på kroppen, sier stortingsrepresentant fra Buskerud, Morten Wold (Frp) til Drammens Tidende.

På pressekonferansen lørdag formiddag sa statsminister Erna Solberg at regjeringen har bedt om en ny vurdering av tidspunktet for å avvikle den midlertidige bevæpningen, melder VG.

– Regjeringen, ved justisministeren, har bedt Politidirektoratet foreta en fornyet vurdering av tidspunktet for å ta ned bevæpningen, sier Solberg.

FLERE SAKER OM TERRORANGREPENE I PARIS:

- Godt å se væpnet politi utenfor stortinget

- Dette som nå skjedde i Paris, kan like gjerne skje i Oslo eller i London. Derfor mener jeg at det er viktig at politiet er bevæpnet, også utover å ha våpen i bilene. En enslig politimann eller –kvinne kunne ikke stoppe det tragiske som har skjedd i Paris, men det ville økt sikkerheten om vi kom ut for det samme, mener Wold.

Han mener også bevæpningen er med på å gjøre jobben til politiet tryggere for den enkelte tjenestemann og –kvinne.

- Det var godt å se at det sto bevæpnet politi utenfor stortinget. De er der for å passe på de folkevalgte, og er i ytterste konsekvens villige til å ofre sitt liv for nasjonalforsamlingen. Da mener jeg det er på sin plass at de får være bevæpnet også for sin egen sikkerhets skyld, avslutter Wold.

- Kan raskt endres

Anders B. Werp (H) er nestleder i stortingets justiskomite sier til Drammens Tidende at det er Politidirektoratet (POD) som foretar den løpende vurderingen, og at beslutningen om å legge bort våpnene raskt kan endres om det er behov.

- POD har gjort en vurdering sammen med blant annet PST. Men her er det en løpende vurdering som foretas. Og er det nå behov for ny bevæpning, så gjøres det umiddelbart. Det er ikke slik at det er et møte en gang i uken for å gjøre slike vurderinger, sier Werp.

- Er dere i justiskomiteen informert om hva som skjer rundt Paris?

- Nei, ikke ennå. Men jeg er nå på vei til kontoret på Stortinget for å sette meg inn i hva som skjer. Samtidig skal jeg inn til den franske ambassaden for å overlevere blomster, forteller Werp.

- Men generelt vil jeg likevel si at dette er sjokkerende brutale angrep. Kynisk rettet mot uskyldige sivile. Mot ungdom og folk som var ute for å hygge seg en fredagskveld. Det skaper frykt i folks hverdag. Denne kynismen skal og må bekjempes. Og jeg skal stå i fremste rekke for å bekjempe slik terror og å forbedre det forebyggende arbeidet for å forhindre at slikt skjer.

- Er vi trygge mot slike angrep her vi bor i Buskerud?

- Dessverre er det ikke slik at vi lever i et «100-prosents-trygghetssamfunn». Men vi skal gjøre hva vi kan for at det skal bli enda tryggere, avslutter Werp.

FLERE SAKER OM TERRORANGREPENE I PARIS: