– Forventer at nye Drammen Høyre nå kommer med løsningene

Fylkesordfører og leder av ATM-utvalget Roger Ryberg (Ap).

Fylkesordfører og leder av ATM-utvalget Roger Ryberg (Ap). Foto:

Lederen av ATM-utvalget krever klare svar fra både nye Drammen Høyre og regjeringen etter at Buskerudbypakke2 ble skrotet onsdag.

DEL

NEDRE EIKER/DRAMMEN: Frps forslag om å legge Buskerudbypakke2 død fikk flertall i nedre Eiker kommunestyre onsdag. Høyre sørget for flertall.

Nå setter Roger Ryberg, leder av ATM-utvalget og fylkesordfører, hardt mot hardt. På nettsidene til Buskerudbyen poengterer han at det ikke lenger er lokal enighet om Buskerudbypakke2 i sin nåværende form.

– Jeg forventer at nye Drammen Høyre nå viser kortene og kommer med løsningene som de har sagt at de har. Jeg forventer også at regjeringen svarer klart på om signalene og lovnadene som nye Drammen Høyre sier de har fått både om belønningsmidler og finansiering av Holmenbrua og Strømsåstunnelen har rot i virkeligheten, sier han og fortsetter:

– Jeg registrerer også at de som er mest i mot en helthetlig løsning med bomfinansiering, fortsatt er opptatt av å løse samferdselsutfordringene i drammensområdet. Det er utfordringer som strekker seg ut over kommunegrensene.

Etter en lang og intens debatt ble det flertall i kommunestyret for Frps skroting av pakka, med hjelp av Høyre, Senterpartiet og den uavhengige Gunnar Halvorsen.

På forhånd hadde rådmannen innstilt på at saken skulle utsettes til høsten og heller behandles av kommunestyret i Nye Dramme.

Artikkeltags