DRAMMEN/OSLO: Onsdag ble Arbeiderpartiets fordeling av komiteer klar. Torsdag ble også både SVs og Høyres stortingsrepresentanter fordelt.

SVs Arne Nævra skal sitte i Transport- og kommunikajonskomiteen i sin første stortingsperiode, en komité på hans topp-to liste.

– Det måtte bli energi og miljø eller transport- og kommunikasjonskomiteen. Buskerud har store transportutfordringer, jeg kommer til å engasjere meg sterkt for å få på plass en ny bypakke i Drammen så fort som mulig, sier han.

LES OGSÅ:  Aps stortingsgruppe konstituert

Ørmen Johnsen blir fraksjonsleder

Høyres Kristin Ørmen Johnsen går fra helse- og omsorgskomiteen til kommunal- og forvaltningskomiteen, hvor hun blir fraksjonsleder. Trond Helleland fortsetter i utenriks- og forsvarskomiteen. Det opplyser partiet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Jeg gleder meg veldig til å arbeide i kommunal- og forvaltningskomiteen. Også er det ærefullt å bli fraksjonsleder for Høyres gruppe i komiteen. Det er et stort saksområde som spenner over kommunal forvaltning, økonomi, regional og distriktspolitikk, innvandring, boligforhold og statlig forvaltning for å nevne noe. Arbeidet er viktig framover med tanke på regionreformen, kommunereformen og innvandringspolitikk, sier Kristin Ørmen Johnsen, som tidligere har vært statssekretær i kommunaldepartementet.

Trond Helleland fortsetter også som Høyres parlamentariske leder.

– I arbeidet med å fordele Høyres politikere på ulike komiteer har vi lagt vekt på både fornyelse og videreføring av verdifull erfaring.Det er viktig for oss med god balanse både på kjønn og representasjon fra ulike deler av landet i komiteene, sier Helleland i pressemeldingen.

Gharakhkani fornøyd med komitétildeling

En annen av de ferske stortingsrepresentantene, Masud Gharahkhani (Ap), ble tildelt familie-, kirke- og kulturkomiteen, noe Ap-politikeren er svært fornøyd med:

– Det er en veldig spennende komité og også en komité som er veldig viktig for Buskerud. Idrett og kultur betyr mye for oss, vi er jo et idrettsfylke. Så det ser jeg fram til, sier han.

Han trekker også særlig fram familiepolitikk som et viktig område for sin egen hjemby.

– Barnevern og barnefattigdom er ikke minst viktige områder vi skal jobbe med, og dette er viktige områder for Drammen, sier han.

Lise Christoffersen fortsetter for øvrig i Arbeid- og sosialkomiteen, mens Kolberg går til utenriks- og forsvarskomiteen etter to perioder i kontroll- og konstitusjonskomiteen. 

Lundteigen kan konsentrere seg om én komité

Senterpartiet har også offentliggjort hvilken representanter som skal sitte i hvilke komiteer.

Per Olaf Lundteigen fortsetter i arbeid- og sosialkomiteen, men gir seg i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Lundteigen satt i to komiteer forrige periode, fordi Senterpartiet ikke hadde nok representanter til alle komiteene på tinget, men ønsket å fortsette sitt politiske arbeid i den komiteen han mener er en av Stortingets viktigste. 

– Jeg fikk den komiteen jeg ønsket meg. Dette kommer til å bli en av de viktigste komiteene i den kommende Stortingsperioden. Det blir stadig større utrygghet i arbeidslivet under en høyrestyrt regjering, og da vil jeg være der for å tale arbeidsfolkets sak.

Lundteigen vil også kjempe mot kutt i sosiale ytelser, som han frykter vil komme.

Frp ikke klar

Ikke alle partier er klar med fordeling av sine representanter til de ulike komiteene ennå.

Jon Helgheim i Frp sier at partiet vil ha dette klart i løpet av fredag.

Saken oppdateres