Politiet blir anmeldt for falske anmeldelser, falske forklaringer, sletting av bevis og grov vold, skriver Dagbladet.

Advokatene til de tre mennene mener politibetjentene som var til stedet har sluppet for billig unna. Spesialenheten har tiltalt en politibetjent.

– Det er ingen tvil om at flere burde vært tiltalt, og at politiet foreløpig har sluppet billig unna, sier advokat Morten Kjensli til avisen.

Den aktuelle politivoldsepisoden fant sted ved Esso-stasjonen i Kongsberg sentrum i oktober i fjor. En politimann er tiltalt for å ha lagt en mann i bakken og slått ham gjentatte ganger i hodet og på kroppen med knyttet neve. Det hele ble fanget opp på en overvåkingsvideo, som nylig ble kjent.

– Alle de involverte tjenestemenn og tjenestekvinner har åpenbart samordnet sine forklaringer for å nedskalere alvoret i deres handlinger, skriver Kjensli i anmeldelsen ifølge avisen.

Advokat John Christian Elden, som representerer politibetjenten som allerede er tiltalt sier til avisen at Kjensli er litt sent ute.

– Politimesteren anmeldte forholdene mot min klient allerede i november, og spesialenheten har blant annet vurdert om det ble skrevet bevisst uriktige rapporter. De har konkludert med at dette ikke skjedde, og understreker det i påtalevedtaket, sier Elden.