Praktfulle områder av drammensmarka bør vernes for generasjoner fremover

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Frivillig skogvern er en ordning der skogeier selv tilbyr skogareal til vern. Dersom området har natur- og miljøkvaliteter som tilsier vern og vernemyndighetene takker ja til tilbudet, kan området vernes som naturreservat.

Vi mener Drammen kommune, som nå er en betydelig skogeier i drammensmarka, burde benytte seg av denne muligheten. Norskog, som er en medlemsorganisasjon for skogeiere i hele landet, har allerede henvendt seg til kommunen om dette.

Skogeier, i dette tilfelle kommunen, får kostnadsfri bistand fra skogeierorganisasjonene gjennom hele verneprosessen. Altså en vinn-vinn situasjon for en kommune med presset økonomi. Det er ingen kostnader for kommunen om skogen blir vernet eller ikke, og det blir penger rett inn i kommunekassa om området blir vernet.

I første omgang tenker vi på skogområdet på Skimtheia, Tverråsen og ned til Løken pluss gammelskogen under stupene langs Tverråsen og furuområdene sørover mot Kjøsterudsetra.

Fremtidsdrømmen hadde imidlertid vært et stort naturreservat som strekker seg fra stupene under Storsteinsfjell i Lier og helt vest til Solbergvarden, Lokkeråsen og Tretjernsåsen i tidligere Nedre Eiker kommune.

Andre steder i landet har både private og offentlige grunneiere gått sammen for å få vernet et større, sammenhengende område, så hvorfor ikke i selve indrefileten i drammensmarka?

Jakt, fiske, løypepreparering og øvrig friluftsliv kan drives som i dag, men dette praktfulle naturområdet vil være sikret mot inngrep i generasjoner fremover. Tar Drammens politikere opp hansken?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken