Styrtregn kan ødelegge superlørdag i byen

Prideparaden: Lørdag kan det regne under den store Prideparaden i Drammen. - Ta med godt humør og regnjakke, sier arrangørene. Her fra Prideparaden i Oslo.

Prideparaden: Lørdag kan det regne under den store Prideparaden i Drammen. - Ta med godt humør og regnjakke, sier arrangørene. Her fra Prideparaden i Oslo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Ta med godt humør og regnjakke. Det sier arrangørene av Prideparaden lørdag som er klar over de veldig dårlige værutsiktene. Det skal styrtregne hele dagen, noe som også er en utfordring for Utekinoopplevelsen på Bragernes torg.

DEL

DRAMMEN: Yr melder om regn hele helgen, til dels store mengder lørdag.

– Vi følge mer på værprognosene og de ser jo i øyeblikket ikke lystig ut, sier informasjonsansvarlig for Pride i Drammen, Petter Ruud-Johansen.

34 ulike innslag i paraden

– Jeg kan ikke si annet i øyeblikket at man må ta med sitt gode humør og regnjakke for å oppleve den første Pride-paraden i byen. Vi har i øyeblikket registrert 34 ulike innslag og flåter, noe som er over alle forventning. Pride Drammen er en suksess, men så er det jo dette med været da, legger han til.

Drammen Pride er en folkefest og en feiring av skeiv kjærlighet, mangfold og livsglede. Høydepunktet er paraden som går fra Parken til Strømsø torg kl. 14.00.

Kan flyttes til søndag: Blir det for ille flyttes Utekinoen på Bragernes torg til søndag. Arrangørene Bjørn I. Thomassen (t.v.), Thomas Waitz Knutsen og Joakim Throndsen (t.h.) vil gjøre torget om til en italiensk piazza.

Kan flyttes til søndag: Blir det for ille flyttes Utekinoen på Bragernes torg til søndag. Arrangørene Bjørn I. Thomassen (t.v.), Thomas Waitz Knutsen og Joakim Throndsen (t.h.) vil gjøre torget om til en italiensk piazza. Foto:

Kan flytte Utekinoen til søndag

– Værgudene kan vi ikke gjøre noe med. Skulle det bli for ille så fylles arrangementet med utekino på Torget fra lørdag til søndag, sier arrangør av utekinoen Joakim Throndsen.

Alt annet når det gjelder utekinoen er på plass. Filmen som skal vises er «Cinema Paradiso» fra 1988. Mange har kalt filmen for «verdens herligste».

Lyslenker, pizza, svisker over anlegget. – Vi skal forvandle torget til en italiensk piazza, sier Throndsen.

OSCAR-VINNER: "Cinema Paradiso" ble en ordentlig hit da den kom på kino i 1988, og vant Oscar året etter.

OSCAR-VINNER: "Cinema Paradiso" ble en ordentlig hit da den kom på kino i 1988, og vant Oscar året etter.

Han håper ikke værgudene vil sette en demper på opplevelsen. – Vi tar Italia til Drammen og vil avgjøre fredag formiddag om det blir utekino søndag istedenfor lørdag. Interessen for kinoopplevelse er kjempestor. Ifølge sosial medier er 4.000 interessert i å komme for å se filmen.

Også Drammensfjorden Rundt arrangeres trolig mens det regner. Søndag går det 54. turrittet av stabelen og leder i Drammen Cyckleklubb legger ikke skjul på at dårlig vær kan føre til dårligere deltakelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken