DRAMMEN: Mandag åpnet barnehagene igjen, neste uke er det skoleelever fra 1–4. klasse sin tur.

I forbindelse med dette har Folkehelseinstituttet endret kriteriene for korona-testing, slik at smittesporing og tiltak kan iverksettes.

Nå prioriteres elever og ansatte ved barnehager, skoler og skolefritidsordninger, skriver Drammen kommune i en pressemelding.

LES OGSÅ: Skolene gjenåpner: Tometersregelen gjelder ikke

Barn med symptomer må være hjemme

Drammen kommune påpeker at selv om viruset ikke anses å være en farlig sykdom for barn, er det viktig at både barn og ansatte ved barnehager og skoler er hjemme ved sykdom. I tillegg må de holde seg hjemme i minst ett døgn etter de har blitt friske.

– Dersom man ut fra symptomene har mistanke om koronavirus bør lege kontaktes for å vurdere om man skal testes, sier virksomhetsleder Madli Indseth ved Medisinkfaglig virksomhet i Drammen kommune.

LES OGSÅ: Mange holder barna hjemme selv om barnehagene åpner: – Foreldre sier de er utrygge

De syke prioriteres

Drammen kommune prioriterer fortsatt å teste gruppene med størst risiko for alvorlig sykdom og deres hjelpere, særlig de eldste med underliggende sykdommer.

Folkehelseinstituttet anbefaler at det utføres testing for koronavirus av personer med akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller tungpustethet og som er:

  • Pasient med behov for innleggelse
  • Pasient/beboer ved sykehjem eller annen helseinstitusjon
  • Ansatt i helsetjenesten med pasientnært arbeid
  • Person over 65 år eller voksen med alvorlig eller dårlig regulert sykdom
  • Person i karantene på grunn av nærkontakt til et bekreftet tilfelle av covid-19, eller etter reise
  • Ansatt, barn eller elev i gjenåpnet barnehage, skole eller skolefritidsordning.

Ved begrenset testkapasitet prioriteres testing som listet opp ovenfor. Ved god kapasitet kan også andre med symptomer som kan skyldes koronaviruset, testes. Drammen kommune sier at testkapasiteten i Drammen kommune for tiden er god.

En smittet siste døgn

Én person bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Vedkommende er nærkontakt av et tidligere kjent tilfelle.

Det er nå registrert totalt 172 tilfeller av koronasmitte i Drammen.

Få med deg alt det viktigste om korona-viruset i vårt direktestudio!