Vi er alle blitt bedt om å bli med på en dugnad, en solidaritetsdugnad, for at ikke korona-viruset skal spre seg for fort slik at helsevesenet kollapser og ikke kan ta seg av dem som trenger det. Spesielt alle i risikogruppene og de som er 65+.

Selv har jeg to barn under 12 år som skal ha hjemmeskole, og holdes mest mulig for seg selv og ikke være ute blant folk. I tillegg har jeg mulighet og blitt oppfordret til å ha hjemmekontor for å ikke spre smitte. Prøver å være minst mulig sammen med folk, kjøpe det man trenger og vi holder oss i hvert fall unna våre nære og kjære som er i risikogruppene for korona-viruset.

Det betyr at besteforeldre ikke fysisk får vært sammen med barnebarn og familie.

Min jobb er i fagforeninga Handel og Kontor som organiserer blant annet de tøffe folka som jobber i front på butikkene. De er nå bekymret for seg selv og sine med tanke på smitte, men også på sin egen økonomi framover. I disse dager gjør vi i fagforeninga det vi kan for å veilede og være en trygg havn for våre medlemmer i en tid hvor veldig mye er usikkert.

Da er det helt utrolig og provoserende å se når jeg er en kjapp tur på apoteket at en gjeng med pensjonister sitter tett-i-tett med kaffekoppen på et av serveringsstedene på Buskerud Storsenter.

Denne solidaritetsdugnaden må vi alle være med på, og vi gjør det spesielt for de i risikogruppene som dere som er over 65 år.

Så vær så snill, selv om du ikke bryr deg om egen helse og liv, tenk på alle andre.

Dropp pensjonistkaffen.