UVDAL: Drammenseren ligger som nummer tre i NM etter tre runder, og har til gode å vinne et NM-løp i årets sesong.

– Jeg er veldig revansjesugen. Vi har hatt tekniske problemer med bilen, men nå ser det ut til at vi har funnet feilen. Vi kjørte en test på Dagali torsdag, og den lovet veldig godt, sier Anders Grøndal foran sesongens siste vinterrally.

Han har med seg Roger Eilertsen i kartleserstolen, og de testkjørte i Numedal fredag.

– Det blir tøffe forhold her, for det er forholdsvis lite snø. Vi kjører på grus flere steder, og det blir tøft for dekkene, sier Grøndal, som måtte bryte Rally Sweden på grunn av problemer med bilen – en Ford Fiesta R5. Fjorårets sammenlagtvinner i NM ble nummer tre i Sigdalsrally, og havnet helt nede på sjette plass i Rally Finnskog som var den andre NM-runden.

LES OGSÅ: Grøndal brøt i Rally Sweden

Larsen på 2. plass

Drammenseren har med seg rallycrosskjører Andreas Bakkerud i Anders Grøndal Rallyteam.

Bakkerud kjørte inn til VM-bronse i fjorårets rallycross-VM, og vant VM-runden på hjemmebane i Nord-Trøndelag. Lørdag stiller han til start i Numedalsrally.

Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen fra NMK Modum og Sigdal innledet med seier i Sigdalsrally, og fulgte opp med en 4. plass i Rally Finnskog. De ligger nå på 2. plass i NM etter ledende Eyvind Brynildsen. Anders Grøndal er åtte poeng bak Larsen. Larsen ligger ti poeng etter Brynildsen.

LES OGSÅ: Bli med Larsen og Eriksen nedover Letmolia

27. gang

Numedalsrally er for mange vinterens høydepunkt, og det er 27. gang dette fjellrallyet med base på Rødberg arrangeres.

Rundt 110 biler legger ut fra Rødberg sentrum lørdag. Løpet  arrangeres av NMK Nore & Uvdal. Numedalsrally består av åtte fartsetapper på til sammen 104 kilometer. Den legendariske Smådøla-etappen på i underkant av 27 kilometer er som vanlig med, og kjøres både nordover og sørover. Andre kjente etapper som Vergjedalen og Bjørkeflåta er også med i årets utgave.

Det er sju NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og fire på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger som har åpnet best i årets mesterskap. Han har seier og andreplass så langt. Sammen med kartleser Mads Ola Stensbøl har han kjørt inn 46 poeng med sin Renault Twingo R2.

På en tredjeplass følger fjorårets sølvvinner, Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg med sin Ford Fiesta. Sammen med kartleser Marius Fuglerud fra NMK Drammen har han 30 poeng. 

LES OGSÅ: Debuterte med 2. plass