FJELL: Skade på skade. Det er kanskje ikke så ofte det skjer, men nå har den brannskadde boligblokken på Fjell også fått en ny vannskade. Blokken ble rammet av en omfattende brann onsdag 9. mars i fjor, og nå er arbeidene med i rehabilitere blokka i full gang.

– Det var taket over taket, en presenning, som løsnet på grunn av både mye snø og mye vind 7. januar. Dette var et uhell som skyldes det spesielle været, sier Arne Bergodd.

Han er takstmann og er byggherre for Fremtind Forsikring som har ansvaret for å gjøre blokken beboelig igjen. Det at taket delvis ble ødelagt har påført bygget nye skader.

Skade på skade

– Det er blitt en egen skadesak, ja, men dette går på forsikringsselskapet og rammer ikke borettslaget. Det var taket over oppgang C og D som ble rammet, sier Bergodd.

– Så det er blitt en skade på en skade?

– Ja.

Han beskriver skadene som små. Det er en del fuktige gipsplater som er skiftet ut, samt noen andre mindre skader, blant annet på gulv.

– Dette påvirker ikke ferdigstillelsen, planen er fortsatt innflytting i juni i år og alt arbeid går som planlagt. Det eneste som kan forsinke nå er levering av nye heiser – det er ikke rart borettslaget ønsker nye heiser i en blokk fra 1974.

12 på jobb

Det er Brenden & Co Stillasutleie AS som har ansvaret for stillaser og tak over taket. Bergodd berømmer innsatsen de gjorde da taket delvis blåste av – det skal ha vært 12 mann på jobb for å sikre tak og stillaser.

Underentreprenør for utvendige samt noe innvendige arbeider er POB. Daglig leder Ole Feet bekrefter uhellet som ble forårsaket av det store snøfallet, og at det kom noe vann inn i bygget, men henviser ellers til Bergodd.

Styreleder for Fjellvang borettslag, Grete Frøiland, er også kjent med skaden, men viser til entreprenør og byggherre.