Gå til sidens hovedinnhold

Regionale koronatiltak avvikles i Drammen og Lier

Drammen og Lier kommuner har i over to måneder vært omfattet av svært strenge regionale koronatiltak. Med virkning fra lørdag 22. mai kl. 00.00 avvikles de regionale tiltakene.

Det melder Helse- og omsorgsdepartementet på sin hjemmeside.

Da er det de nasjonale tiltakene som gjelder for alle i Norge, forsterket med lokale tiltak, som er gjeldende regler og anbefalinger i Drammen kommune.

Fredag 21. mai er det kalt inn til et ekstraordinært formannskapsmøte i Drammen. Der skal formannskapet diskutere smittesituasjonen i kommunen og vurdere behovet for en lokal forskrift og hvilke tiltak det vil være naturlig å innarbeide i forskriften.

Gjennom pandemien har det vært ulikheter mellom de nasjonale tiltakene og den lokale forskriften. Det kan det også bli i tiden som kommer. Regelen er alltid at det er den strengeste regelen som gjelder. Dette betyr eksempelvis at dersom de nasjonale tiltakene åpner for arrangementer med flere deltakere enn det den lokale forskriften gjør, så er det begrensningen i den lokale forskriften som gjelder, melder Drammen kommune på sin hjemmeside.

Regjeringen viderefører koronatiltakene for to kommuner i Viken. Fire kommuner settes ned til tiltaksnivå C, mens tre kommuner tas ut av ordningen.

Endringene trer i kraft fra midnatt, natt til lørdag 22. mai.

– Smitteutviklingen er positiv i de Viken-kommunene som er omfattet av de regionale tiltakene. I enkelte kommuner er imidlertid smittenivået fortsatt så høyt at de fortsetter på tiltaksnivå B, mens fire kommuner kan gå ned til nivå C, sier helseminister Bent Høie (H).

Kommunene som fortsatt er på tiltaksnivå 5B, er Lørenskog og Ullensaker. Det innebærer blant annet forbud mot alle arrangementer utenfor hjemmet.

Lillestrøm, Nordre Follo, Rælingen og Ås flyttes ned til tiltaksnivå 5C. Tiltakslettelsene på dette nivået innebærer blant annet at det er nasjonale regler som gjelder for arrangementer, og svømmehaller og lignende anlegg får åpne for kommunens innbyggere.

Tre kommuner flyttes helt ut av tiltakssystemet, mot at de innfører koordinerte lokale tiltak som tilsvarer nivå 5C. Det gjelder Bærum, Drammen og Lier. Dermed er det kun fem av 51 kommuner i Viken som fortsatt er omfattet av forsterkede nasjonale tiltak.

15. mars innførte regjeringen sitt strengeste tiltaksnivå i hele Viken etter sterkt økende koronasmitte i store deler av fylket.

Saken oppdateres

Kommentarer til denne saken