DRAMMEN: Vi har snudd kalenderen til årets siste høstmåned og værsituasjonen beskriver Granerød som «høstlig». Én ting skiller seg imidlertid fra normalen på denne tiden av året, skal vi tro meteorologen.

– Det er mildere enn vi er vant til og det ser det ut til å fortsette og være hele denne uken og ut i neste uke, sier Granerød.

Ut mot kysten skal det blåse opp i dagene som kommer. Drammen blir imidlertid skånet for mesteparten av vinden.

– Vi har et lavtrykk i Nordsjøen som gir økende vind i kystnære strøk, opp mot stiv kuling, som potensielt kan påvirke litt innover Drammensfjorden, men ikke nok til noe farevarsel, forklarer Granerød.

– Ta inn trampolinen

Likevel har meteorologen én oppfordring.

– Dersom man har trampolinen ute fortsatt, er det på tide å ta den inn nå, uansett, sier han.

Mangel på nedbør er dog ingen utfordring de kommende dagene.

– Vi får skyet vær og nedbør, og slik fortsetter det hele uka og sannsynligvis utover i neste uke også, med et lite opphold onsdag ettermiddag og kveld. Derfor er det bare å ha paraplyen og regnjakka klar, oppfordrer Granerød.

Ingen minusgrader

Den uvanlig milde værtypen gjør også at distriktets bilførere kan ta det med ro hva gjelder is på veien og frykt for å skli.

– Kuldegradene holder seg unna, så det burde ikke bli glatt nå. Det kaldeste været får vi i forbindelse med oppholdsværet natt til torsdag og da blir det nok rundt tre-fire grader, sier Granerød.

– Ingen grunn til å glede seg til snø med det første heller?

Nei, i lavlandet blir det nok en stund til vi ser noe snø, avslutter meteorologen.