Mister KrF snart min stemme også?

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerHva er det som skjer? Lar det seg gjøre for KrF å gå i regjering med Ap?

En gammel KrF'er klør seg i hodet og forstår mindre og mindre.

Med stor undring leser jeg at også mitt lokale parti vipper i retning Ap. Jeg vil begrunne hvorfor jeg undres. Mine kilder er bl.a. Dagens Debatt: Olav H. Kydland, cand.theol. (11. mai 2017) og Tormod Hagen, lærer (22 sep. 2017).

I langt over 100 år har vi vært vitne til sosialistenes forsøk på avkristning av Norge.

21 august 1887 ble Ap startet som eget parti, og allerede først på 1890 tallet samlet sosialistene seg om et «Sosialistisk Manifest» som hadde «Kristendommen ut av skolen» som en programpost.

I 1905 foreslo Ap i Stortinget at kristendomsfaget skulle ut av skolen. Dette ble nedstemt.

I 1915 foreslo de «En konfesjonsfri skole», hvilket sier det samme. Dette ble også nedstemt.

I 1923 skrev ideologen for Ap Edvard Bull i boken Kommunisme og religion bl.a.:

«Vi skal gjøre skolen verdslig, likesom sykepleien og begravelsen, ekteskapet og fødselsregistreringen. Vi skal slåss uforsonlig med den bestående offisielle lutherdom, som med andre fordummende sekter. Vi skal ha en pågående og hensynsløs kirkepolitikk. Barna skal gjøres til sosialister, og det er lærerne som skal gjøre dem til det. Skal vi skape den sosialistiske skole, må vi ha makten i skolestyrene og kommunestyrene, og bruke vår makt hensynsløst. Vi vil bort fra den usunne lære og moral som barna lærer gjennom religionsundervisningen. Skolepolitikk er klassepolitikk.»

Jeg vet det er unntak, men vi ser at Bulls tanker gjør seg gjeldende blant Ap og den øvrige venstresida i norsk politikk også i dag. Hans visjoner er nok ikke forlatt.

1935: Ap hadde regjeringsmakt. Kirkeministeren sendte rundskriv til alle lærerskolene om å senke timetallet i kristendomsfaget med to timer pr. uke. Dette ble gjennomført i 1937.

I 1946 uttalte fylkeslederen i Ap fra Vestfold at Norge ikke var et fritt land før kristendommen var nedkjempet.

Da tre politikere fra Ap etter krigen skulle utarbeide et nytt langtidsprogram, mente to av dem at kristendomsfaget skulle helt ut av skolen.

Gerhardsen sa NEI, da har vi tapt! Vi må ta det steg for steg. Og slik ble det. Vi vet hvordan det har gått: Fra fire timer per uke, så til tre timer og nå to timer per uke. Men nå er i tillegg de 2 timene fylt opp med flere religioner!

Jubelen sto i taket på Aps landsmøte i 2008 etter at de fikk fjernet K’en i KRLE-faget.

KrF kjempet og vant fram med å få den inn igjen i Høyre/Frp-regjeringen i 2015.

I 2012 ble Grunnlovens § 2 forandret. Der det før sto at Staten skal ha den evangelisk lutherske religion som sin religion, ble dette endret til at kirken skal være en Folkekirke understøttet av Staten.

Dette fikk Ap igjennom med god hjelp av sløve politikere fra flere partier. Nok et skritt i retning avkristning, og en stor seier for sosialistene!

Det er vel egentlig på denne grunnlovsparagraf alle tidligere forsøk på å sekularisere skolen har strandet!

På landsmøtet i Ap 2017 gikk flertallet igjen inn for å fjerne K’en i KRLE faget.

De fleste partier i dag står vel inne for at landet skal styres etter våre humanistiske og kristne verdier, (jf. grunnlovsendringen i 2012). Men det er bare KrF av de partier som har stortingsplass i dag som klart forfekter Bibelens lære.

Det var kirken som startet skolevirksomhet i Norge! Vi ser nå hvordan tilstanden i skole og samfunn har blitt.

Jesus skal bort! Uten å forstå hvilken fundamental feil man gjør, blander man sammen og sidestiller alle religioner.

Jeg vil ikke underslå at Ap tidligere har gjort mye godt for den svake part i samfunnet, men mitt innlegg omfatter nå hva deres motstand mot kristendommen har resultert i. Det er skremmende hvor lite de fleste unge i dag kjenner til det kristne budskapet.

Hvordan skal et lite KrF nå fram med sin politikk overfor «overmakten»?

Hvis det kommer fram at Ap vil forlate sin aggresjon mot kristendommen, finnes det kanskje håp?

Men det er vel som å tro på julenissen?

Jeg tror jeg kan slå fast at avkristningspartiet Ap med et enda verre SV på slep blir krevende samarbeidspartnere for KrF.

Jeg markerte Hareides bidrag med avsetting av sin «erkefiende» Listhaug ved å melde meg ut av partiet. Mister KrF snart min stemme også?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags