DRAMMEN: I oktober-utgaven av tyske Vogue, pryder ingen ringere enn Renate Reinsve (34) forsiden.

Hun deler nyheten på sin egen Instagram-profil med sine 89.000 følgere. Innlegget ble postet fredag med teksten: «On the cover of Vogue today».

Innlegget har i skrivende stund fått 4.601 likerklikk og 76 kommentarer, blant annet av skuespiller Kristin Jess Rodin og artisten Sigrid.

Tema: Akseptere endringer

Vogue Germany har også lagt ut bildet av forsiden på sin Instagram-profil. De skriver, oversatt fra engelsk:

«Temaet for Vogue Tysklands oktoberutgave oppfordrer til å akseptere endringer – og å danne dem. Forsidestjernen og skuespillerinnen Renate Reinsve er enig: «Vi bør prøve å påvirke endring på best mulig måte»».

Reinsve, fra Solbergelva, har vært å se på TV-skjermen flere ganger. Blant annet i serien «Nesten voksen», «Hvite gutter» samt filmen «Ekspedisjon Knerten».

Det var imidlertid i fjor navnet hennes var på samtlige lepper.

Filmen «Verdens verste menneske», med Reinsve i hovedrollen, ble Oscar-nominert i to kategorier. Beste originalmanus og beste internasjonale film.

Til tross for at de ikke kunne dra hjem fra utdelingen med en pris, er nok kalenderen til skuespilleren full fremover. I juni skrev Drammens Tidende at Reinsve hadde sikret seg en rolle i A24-filmen «The Governess», hvor hun blant annet skal spille sammen med Lily-Rose Depp og Hoyeon Jung, kjent fra Netflix-serien «Squid Game». I tillegg blir hun å se i filmatiseringen av av John Ajvide Lindqvists «Håndtering av udøde» sammen med Anders Danielsen Lie.

I fjor fikk hun også tildelt prisen for beste kvinnelige skuespiller for hovedrollen i «Verdens verste menneske» under filmfestivalen i Cannes.

Louis Vuitton

Minmote.no skriver at Reinsve er ikledd plagg fra det franske luksusmotehuset Louis Vuitton på forsiden av Vogue, noe hun også bar på Oscar-utdelingen og på Met-gallaen.

Vogue er et internasjonalt motemagasin som ble lansert i USA i 1892. Britiske Vogue ble utgitt for første gang i 1916, mens deres franske utgave ble utgitt i 1920. Ved siden av Tyskland, blir magasinet også utgitt i blant annet Italia, Spania, Hellas, Russland, Ukraina, Australia og Mexico, ifølge Wikipedia.

Drammens Tidende har ikke lykkes i å få en kommentar av Reinsve.