Gå til sidens hovedinnhold

Rettferdiggjør vold og tyranni

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Muslimer i Drammen illustrerte hvilken havarert enklave byen er blitt, og Nasim Rizvi uttrykker i en kronikk 10. april at opptøyene samme dag var SIAN sin skyld.

«Ett sted går grensen for hvor mye hat som kan svelges», skriver hun. Rizvi rettferdiggjør slik den krenkedes voldstyranni når han hører noe han ikke liker å høre.

«Se hva dere fikk oss til å gjøre», er en vanlig selvrettferdiggjørende replikk. Er dette representativt for byens muslimer eller er Rizvi og voldsmennene på torget alene om denne holdningen?

Integrering innebærer å akseptere, omfavne og følge de normer og regler som gjelder i vertslandet. Rizvi uttrykker en dyp forakt for vestlige frihetsverdier. Rizvi er gjesten som ikke tolererer spillereglene til verten.

I vesten har vi demokrati, i motsetning til i Rizvis hjemland. Demokratiet baserer seg på fri meningsbrytning og sannhetssøken. Idet den krenkede gjør krav på å blokkere disse, dør både demokratiet og alle frihetsverdiene nordmenn flest tror er naturtilstander.

Fravær av krenking er én av årsakene til at islamske land scorer elendig på de fleste indekser, og er forferdelige steder å bo. Hendelsene i Drammen 10. april dokumenterer at vi må ha mer «krenkende» faktaopplysning, ikke mindre.

Kronargumentet til Rizvi er at SIAN er hatere. Det er like usaklig som å kalle folk rasist og islamofob. Mener du at noen sier noe uakseptabelt, så bruk demokratiet, fremsett bedre argumenter, og vinn opinionen.

Les også

Scener som dem vi var vitne til på lørdag, skal vi ikke ha i vår by

Det kan ikke Rizvi, fordi SIAN baserer seg på koran, sunna og empiri. Hun kan ikke argumentere mot verken teologiske eller historiske fakta, derfor angriper hun med infame karakteristikker.

At Rizvi beskriver SIAN sin menneskerettighetsaktivisme som et «angrep» og at hun i likhet med profeten Muhammed betrakter ord som farligere enn våpen er udiskutable bevis for at Nasim Rizvi aldri kan akseptere de vestlige konseptene frihet og demokrati.

Muhammed skrev et koranvers som hjemler drap som respons på verbal motstand. Dialogpolitiet bør ta en lang prat med Rizvi. Det er folk som henne som planter udemokratisk tankegods inn i de unge. Hun rettferdiggjør avskaffelsen av Norge.

Les også

Utpekt som nynazister og overfalt på Strømsø torg – rømte i sikkerhet

Les også

Miran (31) forsøkte å stanse opptøyene: – Det var min plikt å hindre vold

Les også

Slik skal politiet finne og straffe bråkmakere: – Gransker video fra droner og helikopter

Les også

Derfor fikk SIAN ha markering på Strømsø torg

Les også

Midt i kaoset hørte Kathrin (40) noen skrike etter hjelp: – Hun ble veldig redd

Kommentarer til denne saken