Riving av Tollbugata 7 vil redusere områdets sjarm og egenart

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Drammens Tidene presenter 1. september Markedsgata Tollbugata-prosjektet. Dette fremstår som et godt prosjekt, som med enkle grep kan løfte Tollbugata.

Prosjektleder Dag Erlend Lohne Mohn sier at «Tollbugata har sjarm, egenart, og flere gamle bygg. Det er viktig at området ikke blir for strøkent.» Dette er jeg helt enig i.

Prosjektbeskrivelsen viser flere bilder hvor Tollbugata 7, det vil si Engebret sko er med. Dessverre er dette bygget foreslått revet, noe Rødt har stemt mot. Tollbugata 7 er et bygg fra 1800-tallet og gir Tollbugata det karakteristiske preget ved at det ligger litt lengre ut i gata enn de andre byggene. Selv om fasaden dessverre er kraftig modernisert i nyere tid, har det fortsatt sin opprinnelige form og bygget burde vært vernet.

Jeg ser at folkene bak Tollbugata-prosjektet er positive til et nybygg, men her er jeg ikke enig. Riving av Tollbugata 7 vil redusere Tollbugatas sjarm og egenart, og vil redusere effekten av et spennende prosjekt.

Arbeiderpartiets Mads Hilden skriver i Drammens Tidene (innlegg i bunnen av siden) at «en levende og interessant by består av små landemerker. Områder med sin egen profil, som bryter opp omgivelsene og tilbyr noe eget.» Det har han helt rett i, men utsagnet blir ganske tomt all den tid Arbeiderpartiet nok en gang har gjort knefall for utbyggerne og akseptert fjerning av et av Tollbugatas sentrale landemerker.

Fortsetter vi riving i dagens tempo er jeg redd vi står igjen med en nokså kjedelig by.

Les Mads Hildens innlegg om Tollbugata her:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken