Roar ble vitne til at gutt ble banket opp – blir natteravn for å trygge nærmiljøet

Roar Slettehaug, Cathrine Bolle( i midten) og Siw A. Hagel er klar for å begynne å gå natteravn på Åskollen.

Roar Slettehaug, Cathrine Bolle( i midten) og Siw A. Hagel er klar for å begynne å gå natteravn på Åskollen. Foto:

Roar Slettehaug ble vitne til at en gutt ble banket av fire andre ved Åskollen skole. Nå blir han natteravn for å hindre nye hendelser.

DEL

DRAMMEN: Den siste tiden skal det ha skjedd flere skremmende hendelser på Åskollen. Blant annet har det sirkulert en mobilvideo med en slåsskamp mellom barn i barneskolealder. På filmen blir det slått mot både hode og kropp med stor kraft mens tilhørere oppfordrer til å slå.

Videoer viser barn som slåss: – Slå'n! Slå'n!

Skremte foreldre og naboer

Foreldre og naboer er skremt av filmen og har delt sine bekymringer på Facebook-gruppen Åskollen. På bakgrunn av hendelsene har Siw A. Hagel tatt initiativ til å starte opp med natteravner, og onsdag kveld var leder for forebyggende enhet i politiet, Geir Oustorp, på Åskollen for å møte foreldre og naboer som skal gå natteravn.

Oustorp roste de 40–50 som hadde møtt fram for engasjementet.

Koordinator for natteravnene Siw A. Hagel var veldig fornøyd med oppmøtet. 
- 40-50 fremmøtte er veldig bra. Fint at så mange engasjerer seg og gjør ord til handling, sier Hagel. 

Koordinator for natteravnene Siw A. Hagel var veldig fornøyd med oppmøtet. - 40-50 fremmøtte er veldig bra. Fint at så mange engasjerer seg og gjør ord til handling, sier Hagel.  Foto:


– Det er hyggelig at dere vil bidra. At det er voksenpersoner ute tror vi virker trygghetsskapende og dempende, sa Oustorp som samtidig advarte mot å gripe inn.

– Dere skal ikke gå inn i slåsskamper. Ring politiet hvis det er noe som ikke er greit, anbefalte han. Ved akutte hendelser skal de ringe 112, ved andre hendelser 02800.

Flere fremmøtte ba om råd til hvor de skal gå. Oustorp oppfordret til å gå innom skoleområdet så ofte som mulig og å ta bussen.

– Ungdommen kjører buss. Ta bussen og gå av der hvor ungdommene går av, sier Oustorp.

Selv om det har vært noen uheldige hendelser på Åskollen i det siste understreket Oustorp at det ikke er verre der enn andre steder.

– Vi har hatt slåsskamper og ran, men det er fortsatt ikke så galt i forhold til andre steder. Det er utfordringer med noen få som gjør mye ugagn. Sånn er det og sånn har det alltid vært. Vi ser også at det ikke er tilfeldige som rammes. Det er alltid en eller annen bakgrunn, for eksempel en narkohandel eller en krangel på sosiale medier, sier Oustorp.

Naboer fortviler. Nå skal de møte politiet: – Flere er bekymra, men også sinte

Så gutt bli banket opp

En av dem som hadde møtt opp for å bli natteravn var Roar Slettehaug. Han er både forelder og nabo til skolen. For noen uker siden ble han vitne til en skremmende hendelse ved skolen.

– Vi så en gutt som ble sparket, slått og frastjålet mobilen. Det så først ut som bare litt knuffing, det gikk så fort. Så kom han løpende mot oss med fire personer etter seg. Da forsvant de, forteller han.

Gutten ble ikke alvorlig skadet, men var oppskaket og skremt. Gutten ville likevel ikke politianmelde.

Slettehaug håper han kan hindre flere slike hendelser ved å bli natteravn, og fredag 20.30 stilte han opp på sin første vakt. Planen til natteravnene er å gå i området i omtrent tre timer på fredager og lørdager.

– Vi starter opp med fredager og lørdager så får vi se behovet etter hvert, sier koordinator Siw A. Hagel.

Hun setter opp arrangement på Facebook for hver gang, og håper at så mange som mulig melder seg.

– Vi kan aldri bli mange nok, sier Hagel.

Artikkeltags