DRAMMEN: Klokken 13.50 mandag ble en eldre beboer i Underlia i Drammen oppsøkt av en mann og en kvinne. På gebrokkent norsk ba de om å få undersøke vannet i huset etter en påstått vannlekkasje i området.

– De påtrenger seg inn i huset. I etterkant har huseier funnet ut at det er stjålet smykker for 300.000 kroner, sier operasjonsleder Tommy Eriksen i politiet til Drammens Tidende.

De rykket umiddelbart ut til stedet, men da hadde de to personene allerede kjørt fra området i en eldre sort/mørk blå Mercedes stasjonsvogn. Bilen er trolig danskregistrert med et registreringsnummer som begynner på DL. Politiets etterretning taler også mot at skiltnummeret starter på 600.

– Det ryker også mye fra bilen når den kjører, sier Eriksen.

Nå ber han innstendig publikum om hjelp til å få kontroll på bilen. Har du observert kjøretøyet ønsker politiet tips på 02800. Retningen er viktigst og dersom man har mulighet til å holde øynene på bilen fram til politiet nærmer seg, er det det beste, ifølge Eriksen.

Slik bør du reagere

De to tyvene skal ha forsøkt å gjøre akkurat det samme hos naboen bare en halvtimes tid tidligere.

– Vi har hatt et aktivt søk etter bilen, samt gjort åstedsundersøkelser i håp om å sirkle oss inn på gjerningspersonene, sier Eriksen til Drammens Tidende.

– Hvordan bør folk reagere dersom man får disse eller andre ukjente på døra som vil inn?

– Er man to i huset må gjerne den ene oppholde personene ved døra, mens den andre ringer 112 - hvis man merker at det er en oppførsel som ligner på dette tilfellet. Er man alene må man avvise etter beste evne, lukke og låse døra. Gjerne også ringe politiet raskt slik at vi kan komme til unnsetning, sier Eriksen.

Politiet har ikke mottatt meldinger om flere lignende hendelser i distriktet, utover de to i Underlia, mandag.