Rønning Ovenstads første Mjøndalen-mål på ni år fikset tre uhyre viktige poeng

Martin Rønning Ovenstad rakk å score 1-0 på en innøvd frisparkvariant før han måtte ut med skade.

Martin Rønning Ovenstad rakk å score 1-0 på en innøvd frisparkvariant før han måtte ut med skade. Foto:

Mjøndalen vartet til tider opp med sambafotball på Consto Arena lørdag da Brann ble slått 2-0. Selv om gradestokken nærmet seg 0 utover i oppgjøret, varmet spillet til hjemmelaget, som tok tre sårt trengte poeng.

DEL

MJØNDALEN: Dermed gjorde MIF som de gjorde på Brann Stadion i midten av august – slo Brann. Det er det eneste laget bruntrøyene har slått to ganger denne sesongen, og den meget viktige trepoengeren var de første poengene siden seieren i Bergen 16. august.

Sesongens femte seier gjør at Vegard Hansen og co. fortsatt er nest sist på tabellen og fortsatt på nedrykksplass, men nå er de bare poenget bak Start, som møter Strømsgodset på Marienlyst søndag.

– Disse tre poengene var utrolig viktige. Start har et veldig tøft program de siste to månedene. Det er ikke helt sikkert at vi vinner borte mot Bodø neste helg, men vi har troen på at vi kan få med oss noe der. Også håper vi at Start ikke får med seg noe fra Marienlyst, sier en smørblid Vegard Hansen i mixed-sone etter seieren.

Det var to klassescoringer fra Martin Rønning Ovenstad og Isaac Twum som sørget for lørdagens seier. Rønning Ovenstad plasserte ballen i krysset etter en innøvd frisparkvariant etter 13 minutter, før Twum bredsidet inn 2-0 fra 15–16 meter like før pause.

Målet til Rønning Ovenstad var hans første i MIF-trøye siden 2011. Da het motstanderen Hønefoss, lagkameratene Anders Rotevatn og Bjarne Ingebretsen, og ligaen Adeccoligaen!

– Ja, jeg husker det! Det er en god stund siden jeg har scoret for MIF, ja, sier Rønning Ovenstad til Drammens Tidende etter kampen og ler.

– Det var deilig å få denne nå, også får jeg håpe at det løsner litt på scoringsfronten fremover.

Forsvarsspiller best da Mjøndalen slo Brann. Igjen.

Store kontraster

For kontrastene kunne knapt vært større for Rønning Ovenstad sin del:

* Han kom sent inn i MIF-troppen og brukte tid på å komme seg i form. Han startet ikke sin første kamp for MIF før i runde elleve, da han fikk 71 minutter mot Odd hjemme. Før det hadde det blitt 244 minutter fordelt på ti innhopp.

* Så satte han på benken i to kamper på rad, blant annet da de slo Haugesund 1-0.

* Det toppet seg da han ikke engang var med i troppen til Bergen da MIF vant 1-0 i midten av august.

– Sånn er det i løpet av en sesong. Formen går opp og ned. Jeg har fått tid av Vegard til å spille meg opp i form. Det takker jeg han og hele klubben for.

Nå ser det lysere ut:

* Rønning Ovenstad har startet de siste fire kampene, og kronet det med scoring lørdag.

– Så har jeg prestert bedre i det siste og vist meg tilliten verdig. Det har vært veldig bra for begge parter, sier 26-åringen.

– Han trengte tid på å komme seg i gang, og de siste kampene har han vært veldig god. Martin har vist seg som en veldig god signering, sier Hansen om 94-modellen.

Scoret, ble skade og måtte ut

1-0 var et faktum etter 13 minutter, da MIF fikk frispark nede ved cornerflagget. En herlig innøvd variant fra Vetle Dragsnes langs bakken fant Martin Rønning Ovenstad, som bredsidet ballen i krysset fra 13–14 meter.

– Ja, varianten var innøvd. Vi har øvd på det på trening. Jeg fikk en litt humpete ball, mer enn jeg hadde forventet. Men jeg klarte å styre den i krysset. Det var veldig deilig å se den gå inn, sier Rønning Ovenstad.

– Vi trente på det fredag også satt den nå. Det var så vanvittig deilig å se, sier Hansen.

Han feiret med å kysse klubblogoen og juble hemningsløst. Det var ekte glede! Målet var hans tredje i MIF-trøya – han scoret også to i 2011 i Adeccoligaen – mot Sandnes Ulf og Hønefoss.

Martin Rønning Ovenstad måtte gi seg etter drøye halvtimen. Før det hadde han rukket å sette inn 1-0.

Martin Rønning Ovenstad måtte gi seg etter drøye halvtimen. Før det hadde han rukket å sette inn 1-0. Foto:

Klassescoring til 2-0

Et stort skår i gleden var at samme mann måtte forlate Consto Arena etter halvtimen. Først satte han seg på gresset med store smerter og fikk medisinsk assistanse. Et par minutter senere var MIFs nummer 17 utpå igjen, før han like etter satte seg ned igjen. Denne gang klarte han ikke å fortsette.

– Jeg fikk en ganske hard smell i kneet, i tillegg til en lårhøne. Det ble vanskelig å løpe, og da det ble vanskelig, var det ikke noe vits å være utpå der. Det gjør litt vondt nå. Dette varer sikkert noen dager, men jeg er garantert klar til helgen igjen.

2-0 var et faktum etter 37 minutter. Først var Sondre Liseth meget god i gjenvinningen på 16 meter, før Ole Amund Sveen spilte en genial pasning ut høyre til Isaac Twum. Han la ballen til rette og prikket inn MIFs andre på nydelig vis.

– Isaac er en veldig god spiller. Det er Ole Amund og. Scoringen er helt klasse. Begge bidrar til seier.

Isaac Twum scoret sitt første mål for MIF etter 37 minutter. Det var en perle!

Isaac Twum scoret sitt første mål for MIF etter 37 minutter. Det var en perle! Foto:

Kjempemulighet til redusering

Brann var bare centimetere – nei, millimetere – unna å redusere til 1-2 etter 49 minutter. Petter Strand chippet ballen inn på bakerste stolpe, og der dukket Kristoffer Barmen opp. Han fikk skutt ballen inn i boks igjen, og ballen bare trillet på mållinjen før den gikk utenfor.

Utover i omgangen forsvarte MIF seg med nebb og klør, og kunne til slutt innkassere sesongens femte trepoenger.

– Vi er solide og kompakte, og jobber fantastisk. Vi har sett ut som et fotballag de siste kampene. Vi var veldig på gjennom hele kampen, og da er det moro å vinne fotballkamper i Eliteserien.

Seieren betyr også at grepet MIF har på Brann hjemme fortsetter. Sist gang Brann vant her var i 1975. Det var det året farge-TV ble etablert i Norge og golf-legenden Tiger Woods ble født.

Artikkeltags