Mandag startet gjennomsnittsmålingen av fart

Fotoboksene som måler gjennomsnittsfarten i Oslofjordtunnelen er i drift. Statens vegvesen ønsker med dette å redusere antall ulykker i tunnelen.

Fotoboksene som måler gjennomsnittsfarten i Oslofjordtunnelen er i drift. Statens vegvesen ønsker med dette å redusere antall ulykker i tunnelen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fotoboksene i Oslofjordtunnelen er i drift.

DEL

RØYKEN: Statens vegvesen melder mandag 11. juni om at de nå setter i drift fotoboksene som skal måle gjennomsnittsfarten i Oslofjordtunnelen. Fotoboksene er aktiv i begge kjøreretninger.Dette er et tiltak som er etablert etter et vogntog fullastet med papir tok fyr inne i tunnelen 23. juni i fjor.

LES OGSÅ: Oslofjordtunnelen er en dødsfelle

LES MER: Satt fast i røykhelvetet etter tunnelbrann

- Effektivt tiltak for fartsreduksjon

Statens vegvesen ønsker med dette å redusere antall ulykker i tunnelen.

- I dette tilfellet er det spesielt branntilløp som følge av bremsing i nedoverbakkene vi har vært opptatt av, men vi setter i verk gjennomsnittsmålingen også fordi det et effektivt tiltak for å dempe hastighetsnivået for alle kjøretøyer i tunnelen, sier seksjonssjef Elin Ødegård i Statens vegvesen.

Tillatt fartsgrense i Oslofjordtunnelen er 70 kilometer i timen.

HVA MENER DU OM DETTE TILTAKET? Del din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Fakta: Slik virker gjennomsnittsmåling av fart

  • Gjennomsnittshastigheten til kjøretøy blir målt mellom to fotobokser. Avstanden mellom de to fotoboksene deles på tiden du bruker på å kjøre mellom boksene.
  • Det tas bilde av alle kjøretøy i begge fotoboksene. Du vil se at det blinker rødt i fotoboksene når du passerer. Det betyr ikke at du har kjørt for fort, bare at det er tatt bilde av kjøretøyet.
  • Hvis du har kjørt for fort, vil det blinke i et gult lys plassert 50 meter etter den andre fotoboksen. Da blir bilde og opplysninger sendt til Statens vegvesen, der det blir sjekket at det er samme kjøretøy og bilfører det er tatt bilde av i begge boksene. Deretter sendes saken over til politiet.
  • Ingen har mulighet til å se bilder av kjøretøy som har kjørt i lovlig hastighet. Bilder tatt av den første fotoboksen, slettes automatisk dersom boks nummer to ikke registrerer fartsovertredelse.
  • Alle bilder og data er krypterte. Bilder og data slettes automatisk hvis utstyret blir stjålet. Bilder som overføres politiet slettes automatisk hos Statens vegvesen.

Kilde: Statens vegvesen


 

Artikkeltags