Buss forsinket på grunn av glatte veier: – Glatt overalt

DEL

HURUM: Brakar sendte i dag ut en trafikkmelding etter at de møtte på glatte veier i Røyken og Hurum.

– Det meldes om svært glatte veier mange steder. Dette vil medføre forsinkelser på våre busser da det må ventes på strøing. Vi beklager de ulemper dette medfører våre kunder, skrev Brakar.

Ifølge busselskapet er det ikke snakk om en spesifikk vei.

– Det er generelt veldig glatte veier i hele området. Det er et særskilt problem ned mot Verket og for linje 86, samtidig som på alle sideveier, sier Kjersti D. Nordgård, salgs- og markedssjef i Brakar.

Ikke fått melding

Verken fylkeskommunen eller Viva har fått meldinger om glatte veier i det aktuelle området, forteller de til Drammens Tidende.

– Vi har ikke hørt om det. Vi har kun fått melding om at det er glatt på fylkesvei 289 i Sætre, og der har vi holdt på, forteller Andreas Larsen, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Viva har utfører offentlige tjenester av vei, vann og avløp for eierkommunene Lier, Røyken og Hurum. I Hurum er det én kommunal vei, Søndre Sætrevei. Det har ikke kommet noen meldinger på denne til kommunen.

– Det er generelt glatt på hele Østlandet i dag. Vi har vært ute i går kveld og i natt på de kommunale veiene vi har ansvar for. Da strødde og salta vi slik at det skulle være klart i dag morges, forklarer Siw Anett Enerud, kommunikasjonssjef i Viva.

Ifølge salgs- og markedssjef i Brakar dukket det plutselig opp en bil fra Viva som strødde.

– I første runde er det vår operatør som kontakter Viva. De forsøkte gjentatte ganger uten å få respons. Brakar tok så over saken og var i kontakt med både Viva og kommune, som er ansvarlig veieier. Men i mellomtiden dukket det opp en bil fra Viva og strødde.

Artikkeltags