Her er den nye varaordføreren i Røyken

At Eva Norén Eriksen (H) blir Røykens ordfører er ingen nyhet, men at Roar A. Skryseth fra samme parti blir varaordfører er helgens store politiske nyhet.

At Eva Norén Eriksen (H) blir Røykens ordfører er ingen nyhet, men at Roar A. Skryseth fra samme parti blir varaordfører er helgens store politiske nyhet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Roar Skryseth blir varaordfører i Røyken. Fremskrittspartiet er ute av posisjon.

DEL

RØYKEN: Røyken skal styres av Høyre, Venstre og KrF i den kommende perioden. De siste periodene har Høyre styrt sammen med Fremskrittsparteit og Venstre, men i det nye samarbeidet er ikke lenger Fremskrittspartiet med.

I en pressemelding som ble sendt ut fra de tre partiene fredag kveld heter det at det er inngått avtale om politisk og valgteknisk samarbeid mellom Røyken Høyre (H), Røyken KrF (KrF) og Røyken Venstre (V). 

Felles budsjettforslag

- Partiene KrF, Høyre og Venstre inngår et politisk samarbeid etter formannskapsmodellen for kommunestyreperioden 2015-2019. Partiene forplikter seg i avtalen å bli enige om å fremme et felles, ansvarlig budsjettforslag hvert år. En politisk samarbeidsplattform er utarbeidet for et langsiktig samarbeid, skriver de.

Det er ingen overraskelse at Eva Noren Eriksen fra Høyre blir ordfører i perioden. Nyheten er at Roar Skryseth fra Høyre bli varaordfører. Fremskrittspartiet har hatt denne posten de siste epridoene gjennom Tom Erik Hauger.

Signeres mandag

Venstre vil lede to utvalg, Høyre vil lede de øvrige.

I pressemdlingen opplyses det at det fortsatt forhandles om de øvrige posisjonene, men at resultatet vil bli presentert under signering av avtalen mandag 19. oktober 2015 klokken 19 på Røyken Rådhus.

Så langt opplyser de tre partieneat de skal føre en politikk med grønn vekst i Røyken, basert på bærekraftig utvikling, og at Røyken kommune skal være en foregangskommune innen miljø og klimatiltak.

Grønn kommune

Røyken kommune skal være:

  • En kommune med et mangfold av attraktive, levende og inkluderende tettsteder.
  • Et godt sted å vokse opp.
  • En foregangskommune for framtidsrettede, miljøvennlige energi- og     samferdselsløsninger.
  • En kommune som setter innbyggerne i sentrum, og som leverer tjenester av høy kvalitet.
  • En kommune som oppmuntrer til frivillig arbeid og et rikt kulturliv.
  • En kommune med sunn og god økonomistyring

Artikkeltags