Gå til sidens hovedinnhold

Rocke- fabrikk

Artikkelen er over 17 år gammel

Førstkommende fredag slippes lokale band løs på Södra Cells fabrikkområde. Det er klart for ny popfestival.

Unge, lokale talenter tilbyr noe for enhver smak. Alt fra rap til visesang skal spilles på scenen som i disse dager rigges opp på fabrikkens uteområde.
Fjorårets popfestival på Tofte var en suksess. Södra Cell er hovedsponsor i år, og har valgt å legge Hurum Popfestival til fabrikkens eget område på Tofte.
- Det er mange talenter i lokalmiljøet. Vi ønsker å bidra til å få fram talentene, og vi ønsker å bidra til trivsel blant barn og unge på Hurum, sier Frank Tangen, informasjonssjef på Södra Cell.
Band fra Hurum, Røyken, Drammen og Horten får sjansen til å vise seg fram under det rusfrie arrangementet. Røykenbandet Peik Pedro`s spiller, Human Tails fra Drammen dukker opp og Ludvik & the Beatowens fra Hurum bidrar med variert musikk.
LIV I MUSIKKMILJØET. Til tross for at rockeverkstedet på Hurum er lagt ned, holder ungdommen liv i musikkmiljøet.
- I kjølvannet av Kulturskolen fins det mange unge mennesker som ønsker å drive selvstendig med musikk. Med denne popfestivalen ønsker vi å gi ungdommen en scene hvor de kan vise seg fram, sier Kai Eide, ildsjel for Kulturskolen i Hurum.
Eide mener tilbudet til Hurums ungdom er dårlig når våren kommer. Slik fikk han ideen til å starte popfestivalen i fjor.
Han håper popfestivalen kan bidra til å få liv i rockeverkstedet. I dag står mye utstyr ubrukt, nå håper Eide at musikkfestivalen kan bidra til at det blåses liv i utstyret igjen.

PRIORITERER TRIVSEL. Frank Tangen forteller at fabrikkens ledelse er opptatt av at man støtter arbeid for barn og unge i lokalmiljøet.
- Mange av våre ansatte bor i Hurum, og vi synes det er viktig å bidra til trivsel både for de ansatte og barna deres. Tilbudet til barn og unge er ikke godt nok her i Hurum, mener Tangen.
Det rigges opp scene, og teknisk utstyr stilles til disposisjon for de unge talentene. Publikum får eget telt hvor det er plass til 300 mennesker.
- I stor grad går vår økonomiske støtte til idrettslag og andre frivillige organisasjoner som jobber for et godt oppvekstmiljø for barn og unge. Et slikt rusfritt arrangement er et godt supplement til annen aktivitet vi sponser, sier Tangen.

ANNE LOVISE DIRDAL-SILLE
anne.lovise.dirdal-silledt.no

Kommentarer til denne saken