Gå til sidens hovedinnhold

Gir alt for Christian

Barnebarn, sønn og bror håper på EM-suksess

Artikkelen er over 6 år gammel

Lommebøker tømmes og hele slekten trår til for at Christian Sandmo skal lykkes med drømmen om en EM-medalje.

RØYKEN: 24-åringen fra Røyken har skrapet sammen nok penger til at han håper å få til skikkelig EM-satsing denne sesongen.

Fortsatt mangler noen kroner – men håpet om å komme seg igjennom alle dem fem rundene lever. Det skal i alle fall ikke stå på familiens innsats.

– Nå satser hele familien på Christian, sier far Johny.

Dermed ble hans NM-gull i bakkeløp nærmest som en gjesteopptreden. Med på satsingen er både farmor Inger Lise, farfar Roy, mor Cecilie og lillesøster Lise-Marie. Sistnevnte skal for øvrig kjøre tre EM-runder i Super 1600, og NEZ-cupen.

Men i år er det altså Christian det skal handle mest om. Under bakkeløps-NM første helgen i mai testet han den nyinnkjøpte EM-bilen, en Mazda RX-8.

– Hvis jeg klarer å bli kjent med bilen, er målet å ta en medalje, sier han.

LES OGSÅ: Bilen som «rul(l) er» bygda

Et mål av gangen

Christian satser i klassen Touring Car, klassen under den gjeve Supercar. Mange bruker klassen som brekkstang til den heftigste klassen. Christian tenker ikke slik.

– For meg er målet å kjøre alle fem løpene og ta en medalje sammenlagt. Klarer jeg det, setter jeg meg et nytt mål.


Han har kjørt tre EM-runder tidligere, i 2013 og 2014. Det har resultert i to fjerdeplasser og en sjetteplass. Men i år er konkurransen enda tøffere.

20 biler er meldt til den første runden i Belgia 17. mai.

– Det er fleste nordmenn og svensker som deltar. Tidligere var det lettere å hevde seg i EM enn NM, men i år blir det tøft. Av de 20 som stiller, tipper jeg 18 kan vinne. Kommer du til A-finale, har du kjørt veldig bra, mener Christian.

LES OGSÅ: Nå blir det avskilting!

Pappa ha troen

Det koster en del å kjøre internasjonalt, da reisene for ham og teamet er dyrere enn om han bare skal reise rundt i Norge. I tillegg må deltakerne kjøpe dekk og drivstoff av arrangøren, dermed er det ikke mulig å finne noen gode dekkavtaler som kan spare en for penger.

Men hva betyr penger om du bare klarer å få nok til å sikte mot drømmen? Pappa Johny er i alle fall sikker på at sønnen er god nok til å ta en medalje.

– Vi vet han har nivået inne, slår Johny fast.

Kommentarer til denne saken