Gå til sidens hovedinnhold

Trente i ett år - så bar det til VM

Artikkelen er over 6 år gammel

Eirik Rafn Hansen har trent kickboksing i litt over ett år. Nå skal han konkurrere i VM.

RØYKEN: – Det er helt unikt. jeg har aldri vært borti noe liknende før, sier hovedtrener Ida Abrahamsen i Pointfighter KBK.– Jeg valgte Kickboksing på grunn av utfordringen, sier Eirik.

Taekwon-do

For 18- åringen er ikke helt uten erfaring fra kampsport. Siden han var åtte år har han trent den koreanske kampsorten Taekwon-do. Han har svart belte 1. DAN i sporten og har konkurrert lenge. Han er blant annet junior europamester, og fem ganger Norgesmester.

– Jeg ville ha litt andre utfrodringer. jeg prøvde blant annet karate, men fant ut at det var Kickboksing Pointfighter som var det rette for meg, sier han til Røyken og Hurums Avis.

Forskjellen på de to retningenen er at Pointfighter er semi contact, mens den taekwondo retningen Eirik trener er ikke det.

– Vi har blant annet lov til å «sweepe» det vil si å sparke beina under motstanderen i Pointfighting, det er ikke lov i ITF Taekwon-do forklarer Eirik.

– Det er også litt forskjell i sparkteknikkene, sier Abrahamsen.

Selv om det har blitt mye kickboksing den siste tiden som oppkjøring til VM regner Eirik med å fortsette med begge idrettene.

Kickboksing

I motsetning til mange annenkjente kampsorter kommer ikke kickboksing fra Asia. Kickboksingen har heller ikke flere tusen års tradisjon som Taekwon-do har.

Kickboksingen oppsto i begynnelsen av 1970- tallet i USA. Sporten består av slag- og sparkteknikker fra boksing og karate. Sporten kom til Europa i 1974 under navnet «Kontaktkarate». Den kan utøves på flere forskjellige måter.

Pointfigthing, som er Eiriks retning handler om Hurtighet, bevegelse, oversikt og gode tekniske kvaliteter. Det er stopp mellom hvert treff som er av lett kontakt.

– Jeg er med på VM først og fremst for å lære, men dersom jeg har en sjanse å ta medalje er det selvsagt stas, sier han.

VM går i Italia førstkommende helg.

Kommentarer til denne saken